14:04 28.02.2013

"ArcelorMittal Кривий Ріг" залишається найбільшим забруднювачем навколишнього середовища в Кривбасі

2 хв читати

Криворізький гірничо-металургійний комбінат "ArcelorMittal Кривий Ріг" (Дніпропетровська обл.), як і раніше, завдає найбільшої шкоди навколишньому середовищу в Кривбасі.

Як повідомляється в черговому номері тижневика "Разом-Профінфо" первинної профспілкової організації ПАТ "ArcelorMittal Кривий Ріг" у четвер, про це повідомив начальник управління екології виконкому Криворізької міськради Олександр Скакальскій на прес-конференції.

"Як і раніше, головним забруднювачем атмосферного повітря Кривого Рогу залишається ПАТ "ArcelorMittal Кривий Ріг", питома вага якого в загальному забрудненні нашого краю становить 80%. Торік підприємство викинуло в повітря 353,9 тис. тонн забруднювальних речовин, що лише на 5 тис. тонн менше від аналогічного показника 2011 року", - констатується в матеріалах газети з посиланням на О.Скакальского.

Начальник управління екології Криворізького міськвиконкому додав, що в рамках довгострокової програми з вирішення екологічних проблем Кривбасу та поліпшення стану навколишнього природного середовища на 2011-2022 рр.. в минулому році було освоєно 950 млн грн, з яких 898 млн грн - кошти промислових підприємств.

За його словами, стаціонарні пости автоматичного спостереження за станом атмосферного повітря надають можливість моніторити ситуацію і знаходити винуватців забруднення. Так, коли в минулому році були зафіксовані випадки перевищення в повітрі гранично допустимих концентрацій шкідливих речовин, то з урахуванням напрямку вітру припустили, що джерелом цих забруднень є ПАТ "ArcelorMittal Кривий Ріг".

"Тому з підприємством ми розмовляли виключно мовою цифр, які зафіксували пости. Ми звернулися до державної екологічної інспекції, яка, передусім, порушила клопотання про позапланову перевірку цього підприємства і наклала штраф за перевищення ГДК шкідливих речовин у викидах в сумі 70 тис. грн, а загалом протягом минулого року підприємству за забруднення навколишнього середовища було нараховано стягнення у розмірі 1 млн грн", - сказав начальник управління.

О.Скакальскій додав, що в 2012 році промпідприємства міста в собівартості тонни виробленої продукції витратили на екологічні заходи лише 7 коп., проте вже незабаром за рахунок екологічного податку, ставка якого в 2013 році зросте в 1,5 разу, підприємства-забруднювачі будуть змушені виділяти на охорону навколишнього середовища великі суми.

"ArcelorMittal Кривий Ріг" - найбільший виробник сталевого прокату в Україні. Спеціалізується на випуску довгомірного прокату, зокрема, арматури і катанки.

ArcelorMittal володіє в Україні найбільшим гірничо-металургійним комбінатом "ArcelorMittal Кривий Ріг" і також низкою дрібних компаній, зокрема, ПАТ "ArcelorMittal Берислав".

Корпорація Mittal Steel придбала 93,02% акцій ВАТ "Криворіжсталь" на відкритому конкурсі 24 жовтня 2005 року за 24,2 млрд грн за стартової ціни 10 млрд грн, після чого меткомбінат було перейменовано на "Mittal Steel Кривий Ріг", пізніше - на "ArcelorMittal Кривий Ріг".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА