12:46 13.03.2013

У Генпрокуратурі заявляють, що не причетні до заборони виїзду Власенка за кордон

2 хв читати

Генеральна прокуратура України не має причетності до ситуації із забороною виїзду захисника екс-прем'єра Юлії Тимошенко, екс-депутата Сергія Власенка з країни.

"Жодних документів із цього приводу Генпрокуратура ніколи не подавала до органів охорони державного кордону. У цьому немає необхідності і для цього відсутні підстави. Адже наявність у реєстрі заяви від його екс-дружини не призводить до обмежувальних заходів або рішень", - роз'яснили агентству "Інтерфакс-Україна" в прес-службі Генпрокуратури.

У прес-службі зазначили, що, найімовірніше, йдеться про рішення суду з якихось цивільних спорів С.Власенка, додавши, що це не компетенція органів прокуратури.

Як повідомлялося, в середу С.Власенка не випустили з України - в аеропорту "Бориспіль" співробітники Держприкордонслужби вручили йому акт про відмову у виїзді з території країни.

"Це все відбулося всупереч заяві Генпрокуратури, що у них немає до мене претензій. Це політичні репресії, це продовження ескалації і того, що ніхто не має наміру зупинятися. Тож я наголошую, що найближчим часом я очікую арешту, і це буде наступним кроком, який робиться задля того, щоб у Юлії Тимошенко не було належного професійного захисту в сфальсифікованих проти неї кримінальних справах", - заявив С.Власенко.

У повідомленні також зазначається, що екс-депутат мав намір виступити в Європарламенті, зокрема, розповісти про рішення Вищого адмінсуду України щодо позбавлення його депутатського мандата.

Водночас у Держприкордонслужбі України агентству "Інтерфакс-Україна" зазначили, що заборона на виїзд з України С.Власенка пов'язана "зі старим судовим рішенням, на підставі якого Власенка не випускали з країни і раніше".

Як відомо, С.Власенко є захисником екс-прем'єра України Юлії Тимошенко у низці кримінальних справ. При цьому він сам неодноразово наголошував, що є не адвокатом, а захисником екс-прем'єра.

6 березня 2013 р. Вищий адміністративний суд України (ВАСУ) позбавив депутатських повноважень С.Власенка, задовольнивши позов голови Верховної Ради Володимира Рибака. Позов спікера парламенту було аргументовано суміщенням С.Власенком депутатських повноважень і адвокатської діяльності.

С.Власенко неодноразово заявляв, що готується його арешт і пов'язував це з тим, що він є захисником Ю.Тимошенко.

11 березня у прес-службі Генеральної прокуратури України заявили: "Нині триває перевірка за заявою колишньої дружини Власенка про нібито заподіяння їй тілесних ушкоджень, тобто, тільки одне кримінальне провадження за цією заявою".

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Генпрокурор підписав стандарт діяльності прокурорів із захисту інвестицій під час досудового розслідування

На все майно ексголови Верховного Суду Князєва накладено арешт - Мін'юст

ВР розширила компетенцію органів місцевого самоврядування в частині міжтериторіального та транскордонного співробітництва

"Укренерго": Ввечері буде застосовано обмеження енергопостачання для промспоживачів і бізнесу в усіх регіонах

ДТЕК відновив електропостачання споживачів Святошинського району в Києві

У Дніпрі затримано жінку, яка намагалася продати свого дворічного сина за 1 млн грн

Харківського підприємця, який передавав росіянам інформацію про дислокацію Сил оборони в регіоні, засуджено до 5,5 року ув'язнення

ВР закликала міжнародні організації активізувати зусилля для звільнення українських журналістів, яких утримує РФ

На Херсонщині доправлено до лікарні жінку, яка постраждала від російського обстрілу, - ОВА

ДБР у Львові затримало військового, який за хабар обіцяв влаштувати мобілізованого до тилової частини

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА