19:47 05.06.2013

Без допомоги європейської сторони проблему Тимошенко вирішити неможливо, вважає Ющенко

2 хв читати

Третій президент України Віктор Ющенко впевнений, що ні нинішня влада, ні опозиція не здатні вирішити проблему екс-прем'єра Юлії Тимошенко, а допомогти може третя сторона - європейська.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна" в середу, таку думку В.Ющенко висловив у середу в Брюсселі в рамках круглого столу, присвяченого Україні.

"Сьогоднішня українська влада не спроможна вирішити проблему Тимошенко, тому що недостатньо правового поля. Це питання лежить у системі політико-правових інструментів. Без політичних інструментів цю проблему демонтувати неможливо", - сказав він.

В.Ющенко наголосив, що сформовані відносини між владою і опозицією такі, що "вони не зможуть сісти за стіл і не зможуть знайти врегулювання цієї проблеми".

"Влада й опозиція самостійно в Україні цю проблему не вирішать. Потрібна третя сторона - європейська. Вона з'явиться тоді, коли є відновлений діалог, дорожня карта та перспектива. Європейський контекст - обов'язкова умова", - наголосив він.

Однією з умов підписання угоди про асоціацію Україна-ЄС, яке може відбутися під час саміту Східного партнерства у Вільнюсі в листопаді, є поліпшення ситуації з екс-прем'єром.

Говорячи безпосередньо про угоду про асоціацію, В.Ющенко висловив думку, що другого шансу, "якщо ми програємо листопад 2013 року, не буде".

На підтримку підписання угоди про асоціацію також висловився екс-міністр закордонних справ Франції Бернард Кушнер.

"Непідписання угоди про асоціацію не дасть Тимошенко шансу на звільнення, непідписання, навпаки, посилить гіршу частину цього авторитарного режиму. Ми маємо підписати цю угоду", - заявив екс-міністр закордонних справ Франції.

Крім того, його позицію підтримав депутат Європейського парламенту Павел Залевський. "Угода про асоціацію створить логіку інтеграції, яка зумовить звільнення Тимошенко", - заявив він.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Майже дві третини українців вважають демократію найкращою системою правління, це шостий показник серед досліджуваних країн - опитування

Українська ППО збила російську ракету в Криворізькому районі

Унаслідок обстрілу Сміли постраждали шість осіб - ДСНС

Умєров і помічник генсека НАТО обговорили ситуацію на полі бою і кроки на шляху до членства України в Альянсі

Двоє людей загинули, одна людина дістала поранень унаслідок вибуху в пункті прийому металобрухту на Львівщині

Рада підтримала в першому читанні законопроєкт про створення Держреєстру постраждалих від агресії РФ

ДБР з'ясовує обставини вибухів у Миколаєві, внаслідок яких загинули двоє військових і травмувалися п'ятеро рятувальників

Росіяни атакували вантажівку в Херсонській області, одна людина постраждала - ОВА

Суд розгляне клопотання Офісу генпрокурора про передання АРМА столичного ТРЦ Gulliver

Шмигаль і канцлер Казначейства Великої Британії Гант обговорили потреби України в енергообладнанні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА