16:32 19.06.2013

Італійці відкидають звинувачення в підміні сорту каштанів для висадки на Хрещатику

3 хв читати

Італійська фірма, у якої закупили каштани для висадки на Хрещатику, відкидає звинувачення в підміні саджанців сорту "Бріоті" на саджанці звичайного кінського каштана.

Це випливає з прес-релізу італійської компанії Vivai Sandro Bruschi від 31 травня, який оприлюднила голова тимчасової контрольної комісії Київради з питання перевірки факту висадки на вул.Хрещатик каштанів кінських замість мясокрасних "Бріоті" Тетяна Меліхова на засіданні комісії в середу. "Bruschi" не можна в будь-якому разі притягнути до відповідальності у зв'язку з цими проблемами", - йдеться в прес-релізі.

У документі наголошується, що компанія Vivai Sandro Bruschi отримала замовлення на постачання рослин від представника компанії Florex Максима Пєтухова. При цьому він у момент замовлення не уточнив, як використовуватимуть рослини і хто є кінцевим одержувачем. "Клієнт замовив поставку Aesculus Carnea (рожеве цвітіння) і Hippocastanum Baumannii (біле цвітіння), як це доводять документи, які є в нашому розпорядженні", - йдеться в заяві розплідника.

"Клієнт приїхав до Італії в лютому 2013 року, період, коли, як відомо, рослини не мають листя або квітів. Пана Пєтухова супроводили до спеціалізованого відділу для вирощування Aesculus, і він безпосередньо вибрав всі рослини для купівлі. Незважаючи на те, що його поінформували про те, що Carnea, Baumannii і Hippocastanum ростуть разом на одній території, клієнт за однаковою ціною обрав найбільші за розміром рослини, хоча його попередили, що Aesculus Carnea росте повільніше і, отже, ймовірніше, що підібрані рослини матимуть біле цвітіння", - йдеться в прес-релізі.

М.Пєтухов на засіданні комісії спростував інформацію про те, що він нібито обирав саджанці для висадки на Хрещатику. За його словами, він був у лютому в Італії та відвідав розплідник Vivai Sandro Bruschi, оскільки займається вирощуванням рослин. Побачивши там саджанці сорту Бріоті, він поставив до відома про це компанію "Професійний садівник".

"У прямому сенсі я не відбирав каштани. Вони (ТОВ "Професійний садівник" - ІФ) далі вели свої переговори самостійно", - наголосив він.

Як повідомлялося, на Хрещатику цієї весни було висаджено 289 саджанців каштанів, із них 115 було придбано за спонсорські кошти, інші - за рахунок коштів міського бюджету. Передбачалося, що з бюджету буде виділено 980 тис. грн, але поки що постачальникам заплатили лише половину цієї суми.

Передбачалося, що завезено саджанці каштана м’ясо-червоного сорту "Бріотті", але після висадки виявилось, що дерева іншого сорту. В результаті експертизи, проведеної фахівцями столичних ботанічних садів, з'ясувалося, що лише два каштани із висаджених 289 є сорту "Бріотті", 11 дерев належать до виду каштан кінський голий (Aesculus glabra), який досі ніколи не висаджували на вулицях Києва, щонайменше 18 - належать до виду каштан кінський звичайний (Aesculus hіppocastanum), форма Баумана, який відрізняється махровими квітами та відсутній у колекціях ботанічних садів Києва і також ніколи не був висаджений на вулицях української столиці. Інші є звичайними білими каштанами.

Український постачальник, що виграв тендер на заміну каштанів на Хрещатику, ТОВ "Професійний садівник" обвинуватив у підміні саджанців італійську сторону та направив претензію на їхню адресу. В офіційній відповіді Vіvaі Sandro Bruschі висловила готовність замінити каштани на сорт "Бріотті" зі значною знижкою.

В офіційній відповіді італійська фірма Vivai Sandro Bruschi, у якої були закуплені саджанці, висловила готовність замінити їх на сорт "Бріоті" зі значною знижкою. "Ми серйозно зацікавлені у вирішенні цієї ситуації. Цінуючи вашу репутацію та репутацію нашої компанії та зважаючи на громадську думку, ми розглядаємо варіант заміни рослин у кількості 200 штук із початку осені 2013 року та закінчуючи весною 2014 року зі значною знижкою", - йдеться в листі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Приймання заяв про вчинення консульських дій від чоловіків мобілізаційного віку продовжиться 18 травня з урахуванням нових вимог законодавства

Поблизу Дніпра збито розвідувальний дрон окупантів

Microsoft і Coca-Cola уклали угоду, яка фокусується на можливостях ШІ

ВР не розглядала законопроєкту про застосування англійської мови у вівторок через резонанс норми про дубляж

У Національному музеї "Чорнобиль" розпочала роботу сервісна зона для відвідувачів

Зеленський провів кілька нарад щодо організації інавгураційного Саміту миру

Зеленський повідомив, що на підприємствах українського ОПК задіяно щонайменше 300 тис. співробітників

Українська авіація за добу завдала ударів по 15 місцях скупчення окупантів - Генштаб ЗСУ

ЗС України відбили 59 атак окупантів за добу на шести напрямках

ВР ухвалила в першому читанні законопроєкт про посилення відповідальності за незаконний обіг підакцизних товарів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА