10:08 13.08.2013

У Росспоживнагляду залишаються претензiї до українських цукерок

2 хв читати
У Росспоживнагляду залишаються претензiї до українських цукерок

Список претензiй до кондитерської продукцiї компанiї Roshen розширюється, повiдомив у вiвторок "Iнтерфаксу" голова Росспоживнагляду, головний державний санiтарний лiкар РФ Геннадiй Онищенко.

"Претензiї залишаються. Бiльше того, вони накопичуються", - наголосив вiн.

За словами Г.Онищенка, його вiдомство здiйснює експертизу продукцiї вiнницької та марiупольської фабрик Roshen.

Напередоднi вiн сказав "Iнтерфаксу", що цього тижня в Москвi можуть вiдбутися переговори з українською делегацiєю, i не виключив iмовiрностi повернення продукцiї компанiї Roshen на росiйський ринок.

"Орiєнтовно в четвер у Москвi можуть вiдбутися переговори. Склад української делегацiї нам представлено за офiцiйними каналами", - заявив Онищенко.

За його словами, до Москви, як очiкується, прилетять мiнiстри економiки та сiльського господарства України. На запитання про перспективи повернення кондитерської продукцiї української компанiї Roshen Г.Онищенко вiдповiв: "Якщо дотримуватимуться всi вимоги, якщо буде вибудувано систему, то не виключається, звiсно, повернення".

"Але треба багато попрацювати. Треба, щоб якiсть продукцiї була стабiльна й гарантована", - заявив Г.Онищенко.

За його словами, в нього вже вiдбулися телефоннi консультацiї з українськими партнерами.

29 липня санiтарна служба ввела заборону на постачання до Росiї продукцiї компанiї Roshen - одного з найбiльших виробникiв кондитерських виробiв в Українi.

"На жаль, нашi пiдозри пiдтвердилися, про що ми щиро шкодуємо. Виявленi порушення дають нам пiдстави порушувати питання про введення заборони на ввезення всiєї продукцiї цiєї фiрми", - сказав Г.Онищенко.

"Надано вказiвки митним органам про заборону ввезення на територiю нашої країни кондитерських виробiв компанiї Roshen, - повiдомив вiн.

За словами Г.Онищенка, Росспоживнагляд вiдiбрав для експертизи з торговельних мереж Москви кондитерську продукцiю, вироблену на чотирьох фабриках компанiї Roshen - київськiй, вiнницькiй, марiупольськiй i кременчуцькiй. Г.Онищенко заявив: його вiдомство дiйшло висновку, що продукцiя "не вiдповiдає заявленим параметрам".

"Порушено вимоги до якостi та безпеки. Є пiдстави говорити про системнi порушення чинного законодавства нашої країни про захист прав споживачiв", - повiдомив вiн.

Це не перша претензiя Росспоживнагляду до продукцiї, що постачається з України. Зокрема, ранiше Росспоживнагляд вводив заборону на постачання українського сиру. Пiсля низки узгоджень постачання сиру вiдновилися.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА