13:24 13.08.2013

Провідна україномовна газета "Експрес" заявляє про блокування її податківцями

2 хв читати
Провідна україномовна газета "Експрес" заявляє про блокування її податківцями

Газета "Експрес", яка є, за її даними, найбільшою за накладами газетою країни українською мовою, звинувачує податкові служби в черговому блокуванні виходу видання - другому з травня цього року.

"Від учорашнього вечора повноцінну діяльність шести підприємств, що забезпечують підготовку, вихід у світ і розповсюдження газети, знову заблоковано", - йдеться в повідомленні на сайті "Експресу" у вівторок.

Видання пояснює, що, починаючи з 16:30 понеділка, всі ці підприємства миттєво позбавлені можливості реєстрації податкових накладних у Єдиному реєстрі податкових накладних, що адмініструє центральний апарат Міністерства доходів і зборів України. Формальна причина відмови - "місцезнаходження юридичної особи продавця товарів/послуг, зазначене в документі, не відповідає інформації Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців".

Проблема виникла одночасно в таких підприємств: "Газета Експрес", "Експрес Груп", "Фонд "Свобода слова", "Експрес Медіа Друк", "Експрес Медіа Поліграф".

При цьому проведена ввечері в понеділок звірка з податковими інспекціями за місцем обліку у Львові та Львівській області відмінностей не виявила й підтвердила відсутність заборгованості зі сплати податків до бюджетів будь-яких рівнів і планових або позапланових перевірок, зазначає видання.

Директор "Експрес Груп" Андрій Вей уточнив, що з 1 по 15 травня цього року газета вже стикалася з аналогічною ситуацією, в результаті податківці визнали, що жодних підстав для блокування підприємств не було, і 16 травня, після багатьох публікацій у пресі, блокада припинилася без будь-яких пояснень.

"Сьогодні ситуація повторилася. Але тепер ніхто з посадових осіб Міністерства доходів нічого не може пояснити. Тому наша оцінка ситуації дуже проста: дії відомства Клименка - це нова ... цілеспрямована спроба тиску на редакції газет, які ми видаємо", - вважає А.Вей.

Агентству "Інтерфакс-Україна" поки що не вдалося отримати коментар Міндоходів.

Газета "Експрес" входить до "Експрес Мультимедіа Груп", яка позиціонує себе як "найбільша у світі компанія з випуску газет і журналів українською мовою", має лідерське становище за накладами в Західній Україні. Заявлений тираж газети "Експрес": 65 тис. примірників у вівторок і п'ятницю і близько 500 тис. - у четвер, близько половини припадає на Львів і Львівську область. Група видає також до десяти щомісячних журналів із заявленими накладами від 50 тис., регіональну газету "Поділля", щотижневий таблоїд "Блискавка" та має два сайти.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Затримано громадянина Польщі, який пропонував російським спецслужбам замах на президента України

З окупації вдалося повернути двох підлітків, позбавлених батьківського піклування, - Херсонська ОВА

Засідання Ради Україна-НАТО відбудеться 19 квітня у віртуальному форматі

Очільника "Російської громади Полтавщини" засуджено до 15 років в'язниці

У Дніпровському районі рятувальники ліквідували пожежі, спричинені ракетною атакою

У Києві на Подільському мостовому переході триває облаштування конструкцій тунелів метрополітену

У Німеччині заарештували російських диверсантів, які готували напади на маршрути доставки військової допомоги Україні

Російські дрони атакували автомобіль із хлібом у Чернігівській області, водій дістав контузії

ВАКС вирішив стягнути активи експрезидента "Мотор Січ" Богуслаєва

СБУ затримала помічника нардепа Шуфрича, який фінансував Росгвардію в Криму

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА