13:15 28.08.2013

Корпорацiя "Богдан" розпочала повномасштабне виробництво легкових автомобiлiв JAC

2 хв читати

Корпорацiя "Богдан", один iз найбiльших вiтчизняних виробникiв автомобiльної технiки усiх типiв, взялася за повномасштабне виробництво легкових автомобiлiв JAC на автозаводi в Черкасах, розпочавши випуск пiлотної партiї.

Як повiдомив агентству "Iнтерфакс-Україна" прес-секретар корпорацiї в середу, першим iз конвеєра зiйде седан С-класу J5, а в листопадi поточного року "Богдан" розпочне випуск ще однiєї моделi - компактного кросовера S5.

Вiн нагадав, що розширення модельного ряду автомобiлiв, якi виробляють в Українi, стало можливим завдяки крокам держави щодо захисту внутрiшнього ринку: введення додаткових мит на iмпорт готових авто та утилiзацiйного збору.

"Безумовно, збiльшення обсягiв виробництва на автозаводi в Черкасах приведе до збiльшення вiдрахувань до бюджетiв усiх рiвнiв i соцiальних фондiв, а також дасть змогу автовиробникам запропонувати нижчi цiни на авто для покупцiв", - наводить прес-секретар слова президента корпорацiї Олега Свинарчука.

Згiдно з прогнозом фахiвцiв компанiї, iз початком серiйного виробництва автомобiлiв JAC їх вартiсть для покупцiв у середньому вдасться знизити на 10 тис. грн.

"Пiсля органiзацiї виробництва на заводi в Черкасах планується знизити вартiсть седана J5 з 104,9 тис. грн до 99,9 тис. грн, а орiєнтовна вартiсть базової комплектацiї кросовера S5 iз початком виробництва становитиме близько 139 тис. грн", - уточнив С.Красуля.

Ранiше повiдомлялося, що вже на першому етапi корпорацiя планує досягти рiвня локалiзацiї понад 50%, що дасть змогу експортувати авто за межi України, насамперед до Росiї.

Як повiдомлялося, у вереснi в торговельнiй мережi корпорацiї розпочнеться продаж п'яти моделей автомобiлiв JAC, на якi вже оголошено цiни.

Зокрема, флагман модельної лiнiйки - седан J5 iз бензиновим двигуном 1,499 л (Євро-4) коштуватиме вiд 104,9 тис. грн, iз двигуном 1,8 л та АКП - вiд 129,9 тис. грн, а кросовер S5 - вiд 154 тис. грн (iз 2-лiтровим двигуном).

АК "Богдан Моторс" нинi об'єднує виробничi активи корпорацiї "Богдан" iз виробництва легкових автомобiлiв потужнiстю 120-150 тис. од. у Черкасах та автобусiв i тролейбусiв у Луцьку потужнiстю 6 тис. на рiк.

Дизайн легкових автомобiлiв JAC розробляло iталiйське дизайнерське бюро Pininfarina, а за результатами краш-тесту С-NCAP вони мають п'ять зiрок (найвищий бал).

В Українi на сьогоднi продається лише комерцiйна автотехнiка JAC.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Приймання заяв про вчинення консульських дій від чоловіків мобілізаційного віку продовжиться 18 травня з урахуванням нових вимог законодавства

Поблизу Дніпра збито розвідувальний дрон окупантів

Microsoft і Coca-Cola уклали угоду, яка фокусується на можливостях ШІ

ВР не розглядала законопроєкту про застосування англійської мови у вівторок через резонанс норми про дубляж

У Національному музеї "Чорнобиль" розпочала роботу сервісна зона для відвідувачів

Зеленський провів кілька нарад щодо організації інавгураційного Саміту миру

Зеленський повідомив, що на підприємствах українського ОПК задіяно щонайменше 300 тис. співробітників

Українська авіація за добу завдала ударів по 15 місцях скупчення окупантів - Генштаб ЗСУ

ЗС України відбили 59 атак окупантів за добу на шести напрямках

ВР ухвалила в першому читанні законопроєкт про посилення відповідальності за незаконний обіг підакцизних товарів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА