19:34 05.09.2013

Верховна Рада схвалила скасування ліцензій на будівництво лише об'єктів I та II категорії складності

2 хв читати

Верховна Рада України ухвалила доопрацьований до другого читання закон, що передбачає скасування ліцензування господарської діяльності, пов'язаної з розробленням містобудівної документації, а також вишукувальними роботами, проектуванням та будівництвом об'єктів, тільки I та II категорії складності, тоді як раніше пропонувалося додати до цього переліку ще й об'єкти III категорії.

За ухвалення доопрацьованого до повторного другого читання законопроекту №0983 від 12 грудня 2012 року "Про внесення змін до законів України "Про архітектурну діяльність" та "Про ліцензування певних видів господарської діяльності" (щодо ліцензування господарської діяльності у будівництві) в другому читанні та в цілому проголосували в четвер 226 народних депутатів, зокрема єдиний опозиційний депутат Юрій Вознюк (фракція "Батьківщина").

Таким чином, ліцензування залишається обов'язковим для об'єктів III, ІV та V категорії складності.

Згідно з документом, порядок ліцензування, розмір плати за видачу ліцензії, її копії або дубліката визначає Кабінет Міністрів.

Закон набуде чинності наступного дня після його публікації в офіційній пресі. При цьому раніше видані ліцензії на будівництво об'єктів діятимуть до закінчення їх терміну.

Як повідомлялося, парламент у жовтні 2012 року ухвалив закон, що передбачає скасування ліцензування господарської діяльності, пов'язаної з розробленням містобудівної документації, а також вишукувальними роботами, проектуванням та будівництвом об'єктів I-III категорій складності.

Згодом президент Віктор Янукович ветував документ і повернув зі своїми пропозиціями, які парламентарі відхилили. Після цього документ було доопрацьовано до повторного другого читання.

У першому читанні законопроект "Про внесення змін до законів України "Про архітектурну діяльність" і "Про ліцензування певних видів господарської діяльності" (щодо ліцензування господарської діяльності у будівництві) було ухвалено 5 червня 2012 року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Завгосп медзакладу з Вовчанська виявився російським навідником, отримав реальний термін

Апеляційна палата ВАКС визнала невинуватим колишнього нардепа Пацкана й закрила справу

Лише 26% наданих інформаційних повідомлень про зруйноване та пошкоджене житло проходять верифікацію

"Новус Україна" запустив власний "зелений" розподільчий центр у Києві

Кличко пропонує спростити процедуру забезпечення автомобілями людей з інвалідністю, зокрема ветеранів війни

Територіальні центри комплектування працюють 24/7 - Сухопутні війська ЗСУ

По інфраструктурному об'єкту Сум завдано удару КАБ, наслідки атаки уточнюють - ОВА

Кількість загиблих на Донеччині через обстріли протягом дня збільшилася до чотирьох

ТЦК за кордоном не працюватимуть - Міноборони України

Дощова погода в Україні в п'ятницю збережеться, у суботу опадів не прогнозують

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА