17:45 30.10.2013

У дніпропетровському "Парку ракет" може з'явитися спільна з NASA експозиція

2 хв читати

У відкритому нещодавно в Дніпропетровську центрі інноваційних технологій "Парк ракет" заплановано створення спільної з NASA експозиції, повідомив віце-прем'єр України Олександр Вілкул.

Розповідаючи "Радіо Ера" про присвяченому історії та перспективи розвитку ракетобудування музейному комплексі "Парку ракет", віце-прем'єр зазначив: "Зараз тривають переговори з NASA, і я думаю, що буде зроблена спільна з ними (США -ІФ)експозиція. Зокрема - навчальні програми для молоді".

Окрасою парку, за словами О.Вілкула, стали ракети, виготовлені в різні роки на "флагмані" ракетобудування к. СРСР і України - ВО "Південмаш".

"Зокрема, встановлена ракета 8К11 - це одна з перших радянських балістичних ракет. Її виробництво було засноване на початку 50-х років. Прототипом була німецька ФАУ -2. Ще одна ракета - це 8К99, як її називали американці Irоn Mаiden - це перша ракета з мобільним стартом. Ракета розміщувалася на транспортному пусковому контейнері на гусеничному ходу. Ну і звичайно, найвища, понад 40 метрів, це ракета "Циклон" - триступенева ракета легкого класу для запуску космічних апаратів різного призначення. Її зараз використовують в нашому проекті з бразильцями" , - цитує О.Вілкула в середу його прес-служба.

Як нагадав віце-прем'єр, відомі у всьому світі дніпропетровські "флагмани" ракетобудування України - ДКБ "Південне" і ВО "Південмаш", за більш ніж 60-річну історію спроектували і створили чотири покоління ракет, 72 типи космічних апаратів і понад 400 супутників.

Центр інноваційних технологій "Парк ракет" було урочисто відкрито в Дніпропетровську у вівторок. За даними місцевих ЗМІ, на спорудження центру з бюджету було виділено 12 млн грн.

Серед успішно реалізованих перспективних програм співробітництва в космічній сфері між Україною і США, зокрема, участь України в програмі NASA зі створення ракетоносія легкого класу для доправлення вантажів на міжнародну космічну станцію (МКС).

Перший успішний запуск нової РН Antares, що оснащено розробленим та виробленим в Дніпропетровську першим ступенем, здійснено з американського космодрому на о.Уоллопс у квітні, успішна демонстраційна місія РН Antares із вантажним модулем Cygnus на МКС - у вересні. У грудні РН Antares розпочне виконання регулярних комерційних вантажних рейсів на МКС.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА