17:01 23.12.2013

Уповноважені органи продовжили призначений ресурс українського Ан-225 "Мрія" ще на 20 років

1 хв читати

Призначений ресурс українського важкого транспортного Ан-225 "Мрія" вантажопідйомністю 250 тонн продовжено ще на 20 років - до 2033 року, повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" в прес-службі ДП "Антонов" (Київ) у понеділок.

Як уточнив співрозмовник агентства, днями Державіаслужба України схвалила основні документи зі встановлення літаку Ан-225 "Мрія" призначеного ресурсу 20 тис. льотних годин, 4 тис. польотів і 45 років експлуатації.

Проектний ресурс побудованого в 1988 році Ан-225 "Мрія" для транспортування із заводів-виробників і запасних аеродромів орбітального космічного корабля "Буран", а також ракетних блоків "Енергія" на космодром "Байконур" (Казахстан) становить 25 років. Літак також планувалося використовувати як повітряну стартову платформу для космічних запусків.

Перший комерційний рейс літака здійснено в 1992 році. Комерційну експлуатацію транспортника відновлено у травні 2001 року після здійснення модернізації. Також у травні 2001 року Ан-225 "Мрія" отримав сертифікат типу як цивільний літак.

Як повідомив співрозмовник агентства, в рамках комерційної експлуатації Ан-225 "Мрія" перевіз загалом близько 20,5 тис. тонн вантажів. Із них у 2013 році - близько 2,5 тис. тонн.

Ан-225 "Мрія" працює на світовому ринку вантажних авіаперевезень у парку української транспортної авіакомпанії "Авіалінії Антонова".

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Боррель: Росія становить для ЄС екзистенційну загрозу

МАГАТЕ повідомило про чергову атаку майданчика ЗАЕС безпілотником

Окупанти двічі обстріляли прикордонний Вовчанськ, поранено чоловіка

Зеленський із віцепрем'єром німецького уряду Габеком обговорив постачання ППО та спільні оборонні проєкти

Україна почала переговори з Чехією про укладення угоди з безпеки

Не лише Нідерланди готові просто зараз купити батарею Patriot для України - Кулеба

Столтенберг: У НАТО вже зібрали інформацію про наявні засоби ППО, зокрема Patriot, працюючи із союзниками над тим, щоб передислокувати ці системи в Україну

Швейцарія виділить 5 млрд франків на відновлення України

Рютте: Європейські країни, які мають Patriot, розглянуть власну потребу в цих системах із метою передачі їх Україні

Юрфірма "Ілляшев та Партнери" ініціювала антидемпінгове розслідування щодо імпорту в Україну сірників з Індії та Пакистану

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА