19:41 10.01.2014

Суд відмовив луганському правозахиснику у визнанні незаконності залучення школярів і студентів до мітингу Партії регіонів

2 хв читати

Луганський окружний адміністративний суд відмовив голові правління правозахисного центру "Поступ" Костянтину Реуцькому в задоволенні позову про незаконне використання дітей у мітингу Партії регіонів 3 вересня 2013 року.

"9 січня суддя Луганського окружного адміністративного суду Андрій Каюда закінчив розгляд справи за позовом голови правління правозахисного центру "Поступ" Костянтина Реуцького проти обласної державної адміністрації, міської ради, обласного та міського департаментів освіти, де третьою стороною з боку відповідачів виступали луганська обласна та міська організації Партії регіонів", - повідомляє прес-служба "Поступу" в п'ятницю.

Згідно з оголошеною резулятивною частиною рішення, позивачам повністю відмовлено в задоволенні їхніх вимог - визнати незаконними рішення міськради та облдержадміністрації і виданих на їх підставах наказів департаментів освіти про забезпечення участі дітей у мітингу 3 вересня 2013 року.

Позивач стверджує, що того дня в Луганську за ініціативи Партії регіонів місцева влада організувала урочисту ходу і мітинг, присвячений 70-річчю визволення регіону від німецько-фашистських загарбників. Для масовості заходу обласним і міським департаментами освіти було видано накази, які зобов'язували школи та виші забезпечити присутність школярів і студентів. Згодом навчальні заклади змусили вийти на площу понад 5 тис. неповнолітніх дітей (серед них - 13-річний син позивача К.Реуцького) і молодих людей, багатьом із них роздали символіку Партії регіонів. У своєму позові він домагався визнання незаконності примусової участі школярів і студентів у таких заходах.

"Суддя ... ухвалив рішення про відсутність порушень у діях відповідачів, тим самим благословивши їх на подальше примусове залучення дітей до політичних заходів", - наголошується в повідомленні.

Правозахисний центр "Поступ" вважає це рішення окружного адмінсуду несправедливим і оскаржуватиме його в судах вищих інстанцій.

"Організація і надалі робитиме все можливе для викорінення ганебного пережитку радянських часів - практики примушування до участі в політичних заходах працівників бюджетної сфери, студентів та школярів. Ми ще раз нагадуємо, що така практика є порушенням стандартів свободи вираження поглядів та свободи мирних зібрань, гарантованих кожному з нас Конституцією України та ратифікованих міжнародними угодами у сфері прав людини", - повідомляє прес-служба "Поступу".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Німеччині заарештували російських диверсантів, які готували напади на маршрути доставки військової допомоги Україні

Російські дрони атакували автомобіль із хлібом у Чернігівській області, водій дістав контузії

ВАКС вирішив стягнути активи експрезидента "Мотор Січ" Богуслаєва

СБУ затримала помічника нардепа Шуфрича, який фінансував Росгвардію в Криму

Біля Дніпра дві пожежі після ракетного удару РФ, пошкоджений інфраструктурний об'єкт - ОВА

Боррель: Ми повинні дістати Patriot з ангарів, де вони стоять "про всяк випадок", і передати їх Україні

Сирський і головком Об'єднаних сил НАТО в Європі Каволі обмінялися думками щодо тактичної ситуації на полі бою

Останній дзвоник у школах Києва пролунає 31 травня

ЗСУ знищили низку об'єктів на військовому аеродромі в Джанкої - ГУР

Ворог намагається захопити Часів Яр, закидає місто КАБами й не зважає на свої втрати - ОСУВ "Хортиця"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА