11:42 13.01.2014

Церква не є учасником політичних процесів, але не може не реагувати на прохання вірян про духовну опіку - глава УГКЦ

2 хв читати

Глава Української греко-католицької церкви верховний архієпископ Києво-Галицький Святослав (Шевчук) заявляє, що вперше за часів незалежності України пролунала офіційна погроза щодо припинення діяльності релігійних організацій УГКЦ, і запевнив, що їхня Церква не є учасником політичних процесів.

Як повідомляє департамент інформації УГКЦ, архієпископ Святослав на прес-конференції в понеділок виступив із заявою стосовно листа від Міністерства культури щодо підстав для припинення діяльності релігійних організацій УГКЦ. За його словами, це вперше за період незалежності пролунала погроза "про припинення діяльності відповідних релігійних організацій УГКЦ". Причина такої реакції - релігійна діяльність священнослужителів УГКЦ на майдані Незалежності в столиці.

У цьому контексті він зазначив, що люди на Майдані звернулися до УГКЦ та інших церков "із проханням бути з ними та молитися разом".

Владика Святослав також наголосив, що УГКЦ не є учасником політичних процесів, але вона "не може стояти осторонь, коли її вірні просять про духовну опіку".

"Бути зі своїми вірними є обов'язком священика, що випливає з самої місії Церкви. Цій місії, яку доручив їй сам Христос Спаситель, наша Церква завжди була вірною і такою залишиться і на майбутнє, незважаючи на будь-які погрози", - наголосив глава УГКЦ.

Він додав, що УГКЦ надалі зберігає за собою право давати оцінку ситуації в Україні, якщо "порушуються права людини та принципи суспільної моралі, що випливають з Божого закону та відображені в соціальному вченні Церкви".

Архієпископ Святослав також укотре заявив, що єдиним шляхом вирішення суспільно-політичної кризи в Україні є чесний і відкритий діалог усіх сторін, вихідною точкою якого є готовність влади слухати свій народ.

На початку січня керівництво Міністерства культури України звернулося до глави УГКЦ архієпископа Святослава (Шевчука) з проханням забезпечити додержання законодавства про проведення публічних богослужінь і вказало на те, що священики повинні мати дозвіл на здійснення служінь у таких місцях, як майдан Незалежності в Києві.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА