17:21 14.01.2014

Виготовлена для Іраку третя партія українських БТР-4 залишається на "нейтральній смузі", її технічні характеристики в нормі - джерело

2 хв читати

Відвантажена до Іраку в лютому 2013 року за підсумками приймання іракським замовником третя партія нових українських БТР-4 у складі 40 машин наразі залишається "на нейтральній смузі", повідомило агентству "Інтерфакс-Україна" у вівторок джерело в оборонному секторі.

Коментуючи на прохання агентства поточну ситуацію навколо реалізації іракського контракту, а також повідомлення ЗМІ про те, що суховантаж із бронетехнікою у зв'язку з нібито відмовою армії Іраку від українських БТР-4 прибув на початку січня до одного з українських портів, співрозмовник уточнив: "Наразі машини перебувають на нейтральній смузі".

Співрозмовник агентства не відповів на запитання про плани щодо проведення передбаченого контрактом технічного обслуговування бронетехніки, відзначивши задовільні технічні кондиції нових БТР-4: "Можу лише зазначити, що після заміни акумуляторів і балонів зі стислим повітрям техніка власним ходом була переміщена в потрібну точку порту. Технічні характеристики бронетехніки підтверджено після восьмимісячного перебування в несприятливих кліматичних умовах".

За повідомленнями ЗМІ, корабель з новою українською військовою технікою повернувся на початку січня в Україну після кількох місяців простою в Персидській затоці у зв'язку з небажанням замовника приймати техніку через нібито виявлені в корпусах БТР тріщини.

Держкомпанія "Укрспецекспорт" наразі повідомлення ЗМІ не коментує.

У 2009 році Україна уклала масштабний контракт обсягом понад $550 млн на постачання військової техніки, зокрема шести багатоцільових Ан-32 і 420 од. БТР-4, до Іраку. Основними виконавцями контракту є ДП "Завод ім. Малишева" (Харків) і Харківське конструкторське бюро машинобудування ім. Морозова (ХКБМ), а також ДП "Антонов" (Київ), що входять до складу держконцерну "Укроборонпром".

Постачання авіатехніки замовнику завершено в 2012 році.

Україна розпочала постачання бронетехніки навесні 2011 року. Замовнику передано загалом 128 од. БТР-4, зокрема 40 машин, відвантажених іракській стороні в лютому за підсумками технічного приймання бронетехніки в Україні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Генпрокурор: У результаті дій агресора загинуло понад 12 тис. мирних українців, серед них 543 дитини

Стефанчук у ПАРЄ: Минув час засудження російської агресії, настав час об'єднаного спротиву терору РФ

САП передала до суду справу депутата Одарченка, підозрюваного в підкупі голови Держагентства відновлення

Україна провела черговий раунд переговорів з Іспанією щодо безпекової угоди

Міністр військового кабінету Ізраїлю закликає запроваджувати санкції проти Ірану

Ізюмчанку, яка очолила поштове відділення під час окупації міста, засудили до 11 років в'язниці - прокуратура

Колишнього першого заступника секретаря РНБО Олега Гладковського оголошено в розшук

У 2023 році в судах розглянули 30% справ за статтями про колабораціонізм і держзраду - рух "Чесно"

Пожежники Копенгагена кілька годин не можуть загасити пожежу в історичній будівлі біржі

Представник Мінагрополітики на засіданні Комітету НАТО: Українські аграрії потребують підтримки, щоб гарантувати продовольчу безпеку світу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА