12:18 23.01.2014

Протестувальники та правоохоронці на вул. Грушевського на прохання Кличка домовилися про тимчасове перемир'я

2 хв читати
Протестувальники та правоохоронці на вул. Грушевського на прохання Кличка домовилися про тимчасове перемир'я

Протестувальники і силовики на прохання лідера партії "УДАР" Віталія Кличка домовилися про "годину тишу" на період до 20.00 четверга, коли, за словами політика, він знову прийде до них і прозвітує про результати переговорів лідерів опозиції з президентом України Віктором Януковичем.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", наразі протестувальники припинили кидати каміння у бік правоохоронців на вул. Грушевського.

В.Кличко підійшов до барикади на розі біля вул. Грушевського, 4, і закликав сторони припинити протистояння на час переговорів.

"До восьмої години (вечори - ІФ) я повертаюся до вас і роблю вам звіт про переговори (опозиції і президента України Віктора Януковича - ІФ)", - заявив В.Кличко.

Водночас він запропонував не розбирати барикад: "Не розбираємо, нехай залишається так як є. Але перемир'я доти доки переговори не закінчаться", - сказав він протестувальникам.

На запитання "Домовилися?" вони висловили згоду.

Він також сказав, що пожежники згасять вогонь на території, але барикади залишаються.

Лідер "УДАРу" повідомив активістам , що правоохоронці пообіцяли на час перемир'я не кидати гранат.

Він додав, що зараз він йде на зустріч з президентом, де порушуватимуться питання скасування законів, ухвалених 16 січня, відставки не лише міністра внутрішніх справ України Віталія Захарченка, а й всього уряду, а також питання дострокових президентських виборів.

"Шанси невеликі, але вони є", - зазначив В.Кличко.

За інформацією "5-го каналу", переговори лідерів опозиції з президентом заплановані на 13.00.

Протестувальники зі свого боку закликали його не тиснути руку президенту у зв'язку з тим, що в результаті протестів є людські жертви, а також поцікавилися у нього, як може бути вирішено питання подальшої долі затриманих активістів.

Таким чином, протестувальники і силовики погодилися на "годину тиші" і тимчасове перемир'я. Обидві сторони пообіцяли не вживати активних дій на період переговорів: "До 8-ї години вечора ніякої атаки не буде".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА