19:43 01.04.2014

GRECO відзначає прогрес у боротьбі з корупцією в Україні, але закликає продовжувати зусилля в цій сфері

1 хв читати

Група держав проти корупції Ради Європи (GRECO) констатує значний прогрес у зусиллях України, спрямованих на боротьбу з корупцією, та закликає українську владу продовжувати.

Як зазначено у відповідній доповіді GRECO, із 25 рекомендацій, які раніше було висловлено Україні, 16 було виконано задовільно або майже задовільно.

"У зв'язку з цим GRECO вітає зміни в законодавстві, яким визначається, що хабарництво є злочином лише відповідно до Кримінального кодексу, і що корупція має розглядатися як злочин і, отже, в системі кримінального правосуддя", - зазначено в повідомленні.

Згадавши введення до Кримінального кодексу відповідальності для юридичних осіб, введення в дію сучасних правил, що стосуються конфіскації та арешту доходів від злочинів, в GRECO констатували, що ці заходи "привели кримінальне законодавство України у відповідність до європейських стандартів та розширили можливості країни у сфері ефективної боротьби з корупцією".

"Проте необхідні подальші дії. Насамперед GRECO знову висловлює свою стурбованість щодо незалежності Національного антикорупційного комітету та представництва в ньому громадянського суспільства. GRECO наполегливо закликає українську владу вжити рішучих дій, щоб виконати решту рекомендацій", - сказано в повідомленні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

СБУ затримала "крота" ворожої розвідки - посадовця Київської ОВА, який під виглядом капелана мав намір шпигувати за десантниками ЗСУ в Києві

До Києва прибула голова Національної асамблеї Франції

Представники міністерств і профільних асоціацій на переговорах Україна-Польща-ЄС обговорили можливість розблокування українсько-польського кордону

Волонтери ТЧХУ працювали на місці руйнувань у Харкові після російської атаки

Мінсоцполітики розробило проєкт демографічної стратегії України до 2040 року

СБУ затримала агента РФ, який хотів скоригувати ракетний удар по ТЕС і військовому госпіталю в Дніпрі

Рада оборони Києва ухвалила рішення про посилення заходів безпеки в столиці - КМВА

ДБР викрило злочинну групу посадовців, яка зрубала 100-річні дуби на 60 млн грн у Чорнобильському заповіднику

Глава МЗС Кулеба задекларував 3,3 млн грн доходів за 2023 рік

Окупанти вранці завдали ракетного удару по Одесі - Кіпер

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА