15:08 15.04.2014

СБУ відкрила кримінальне провадження у зв'язку з фінансуванням російським банком терористів на сході України

2 хв читати
СБУ відкрила кримінальне провадження у зв'язку з фінансуванням російським банком терористів на сході України

Служба безпеки України встановила, що активи одного з російських банків використовувалися для фінансування терористичних груп на сході України, відкрито кримінальне провадження щодо посадових осіб цієї фінустанови.

"Розпочато кримінальне провадження стосовно посадових осіб одного з російських банків, які організували і здійснюють забезпечення коштами терористів, які під гаслами проросійського сепаратизму діють в східних областях України", - повідомляє прес-центр СБУ.

Згідно з інформацією прес-центру, встановлено, що в березні-квітні поточного року посадові особи центрального офісу банку в Києві всупереч вимогам закону України "Про запобігання та протидію легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, або фінансування тероризму" фінансували організаторів "терористичних груп, члени яких чинили насильство над громадянами, а також погроми, підпали, знищення майна, захоплення державних споруд, чинили опір представникам державної влади та правоохоронних органів із застосуванням зброї, а також вдавалися до дій, спрямованих на підготовку до скоєння терористичних актів".

Як приклад було названо той факт, коли 6 квітня активні учасники таких груп захопили адміністративну будівлю Управління СБУ в Луганській області, де заволоділи зброєю і боєприпасами для подальшого використання в терористичній діяльності.

"Для фінансування терористичних груп посадові особи цієї банківської установи організували в березні-квітні перекази 45 млн грн з безготівкової форми в готівку", - наголошуєься в повідомленні.

Крім того, встановлено, що банківська структура щодня перераховує від $200 до 500 на платіжні картки, видані учасникам цих терористичних груп, і цим фактично здійснює їх фінансову підтримку і надає сприяння у підготовці здійснення терактів на території України.

Слідчі СБУ відкрили за цими фактами кримінальне провадження за ч. 3 ст. 258-5 (фінансування тероризму ) КК України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА