15:30 19.04.2014

Кілька тисяч жителів Кривого Рогу зібралися на мітинг "За єдину Україну"

2 хв читати

Кілька тисяч жителів Кривого Рогу в суботу зібралися біля будівлі міськвиконкому, де проводять мітинг "За єдину Україну".

Як розповів агентству "Інтерфакс-Україна" керівник міської організації ВО "Свобода" Дмитро Бондаренко, люди прийшли на мітинг сім'ями.

"жителів Кривого Рогу збирали через соціальні мережі. Прийшли цілі родини, щоб показати, що Україна - єдина країна і Кривий Ріг - частина цієї єдиної країни", - сказав він.

Мітинг розпочався з виконання гімну України. Його учасники тримають державні прапори України, прапори міста Кривий Ріг, є також прапор кримських татар. Серед плакатів, які тримають люди, що зібралися на акцію: "Кривий Ріг - це Україна", "Криворіжці - за мир і єдину Україну".

Присутні співають українських пісень, слухають вірші. Перед учасниками мітингу виступили священнослужителі, а також представники Майдану з Дніпропетровська, громадські діячі з Кривого Рогу. Обстановка святкова. Багато хто прийшов на мітинг у національних костюмах.

Як повідомив агентству виконувач обов'язків заступника голови Дніпропетровської облдержадміністрації Святослав Олійник, обстановка на мітингу в Кривий Розі спокійна.

"Люди вийшли на мітинг для того, щоб показати, що сепаратизм у Кривому Розі та Дніпропетровській області не пройде", - сказав він.

За словами організаторів мітингу, акція - це протиставлення проросійському мітингу, який був заявлений у соцмережах і листівках на підтримку так званої Донецької народної республіки. Його планували на полудень суботи біля будівлі міськради. На думку С.Олійника, анонсований проросійський мітинг, який так і не відбувся, - це певна інтернет-провокація.

"Вкотре спробували перевірити, наскільки можна розхитати ситуацію в Дніпропетровській області, і це не пройшло", - сказав він.

За словами С.Олійника, безпеку на мітингу "За єдину Україну" забезпечували правоохоронці за підтримки міського голови Кривого Рогу Юрія Вілкула. Порушень громадського порядку не зафіксовано.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА