15:17 20.04.2014

У нічний перестрілці в Слов'янську загинуло троє людей, ще трьох поранено - міліція Донецької області

3 хв читати

У нічний перестрілці в Слов'янську загинуло троє людей, ще трьох поранено - міліція Донецької області

Київ. 20 квітня. IНТЕРФАКС-УКРАЇНА - Унаслідок перестрілки на блокпосту при в'їзді до м.Слов'янська, біля с. Билбасівка (Донецька обл.), в ніч на неділю загинуло троє прихильників так званої Донецької народної республіки, а також трьох поранено, кількість загиблих і постраждалих з боку нападників невідома.

"02.20 до зазначеного блокпосту під'їхали невідомі особи на чотирьох автомобілях і відкрили вогонь у людей, що чергували там. У відповідь теж пролунали постріли. Унаслідок перестрілки з боку активістів були смертельно травмовані три людини (двоє місцевих жителів, 1957 і 1972 р.н., особу третього встановлюють) і троє людей поранено. Двоє з останніх, отримавши в лікувальному закладі медичну допомогу, від госпіталізації відмовилися", - повідомляє відділ зв'язків з громадськістю ГУ МВС України в Донецькій області в неділю вдень.

Невідомі на двох автомобілях близько дванадцяти осіб, поїхали з місця події в напрямку Харківської області і забрали з собою вбитих і поранених, їхня кількість невідома.

У міліції додали, що два автомобілі, які залишилися на місці події, знищили активісти через підпалення.

"За цим фактом здійснюється перевірка за попередньою правовою кваліфікацією за ч.1 ст.115 КК України "Умисне вбивство" (карається позбавленням волі на термін від 7 до 15 років - ІФ)", - повідомили у відомстві.

Раніше в Міністерстві внутрішніх справ України повідомляли про загибель одного і поранення трьох осіб унаслідок зіткнення на цьому блокпосту.

Водночас телеканал "Росія 24" повідомив, що внаслідок нападу на блокпост у Слов'янську п'ятьох осіб було вбито і ще одну людину поранено.

"Трьох жителів Слов'янська цієї ночі вбили невідомі, які напали на блокпост на півночі міста. Ще одну людину у важкому стані відправили до лікарні", - йдеться в повідомленні, розміщеному на сайті vesti.ru

"До блокпосту під'їхали кілька машин, з яких почали стріляти. На місце оперативно прибули бійці самооборони – у відповідь було вбито двох нападників", - наголошується в повідомленні.

Також телеканал повідомив, що силам самооборони вдалося захопити дві машини - в них було знайдено символіку "Правого сектора" і велику кількість зброї, причому такої, яка не перебуває на озброєнні української армії - пластид, димові шашки та прилади нічного бачення американського виробництва. Крім того, в машинах було знайдено карти на основі аерофотозйомки.

Водночас у Службі безпеки України заявляють, що за результатами розслідування нічного зіткнення на блокпосту "встановлено, що цієї ночі у Слов'янську не було жодної організації, крім самих диверсантів і представників криміналітету, яких підтримують і озброюють офіцери ГРУ ЗС РФ".

У спецслужбі додали, що "неправдиву інформацію, яку подають у деяких російських ЗМІ, однозначно спростовують слідчі, які розслідують цей злочин".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Чоловік, про загибель якого в результаті обстрілу в Білопіллі повідомлялося раніше, живий, але у важкому стані

Країни G7 заявили про рішучість посилити протиповітряну оборону України

Посол України в США: Сподіваємося, що правки, які зменшують або виключають допомогу Україні, будуть відхилені

Нідерланди виділяють понад EUR200 млн на ППО та артилерійські боєприпаси для України

Окупанти 20 разів від ранку обстріляли Нікопольський район, пошкоджено 14 будинків, 30 тис жителів без світла

В Одеській області знищено чотири розвідувальних БПЛА "Орлан-10"

Боррель проведе спільне засідання міністрів закордонних справ й оборони країн ЄС, обговорять надання ППО Україні

Столтенберг: Рішення про надання Україні систем ППО буде оголошено вже найближчим часом

Палата представників США підтримала розгляд 4 законопроєктів про міжнародну допомогу, зокрема Україні

Єрмак і Сіярто домовилися про двосторонню зустріч наступного тижня

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА