11:18 21.04.2014

Заява МЗС Росії, що не спирається на офіційну інформацію щодо інциденту в Слов'янську, викликає подив - МЗС України

2 хв читати
Заява МЗС Росії, що не спирається на офіційну інформацію щодо інциденту в Слов'янську, викликає подив - МЗС України

У зовнішньополітичному відомстві України здивовані тим, що Міністерство закордонних справ Росії, не маючи офіційної інформації щодо інциденту в Слов'янську (Донецька обл.), висловило свої звинувачення як доведені.

"Викликає подив, що Міністерство закордонних справ Російської Федерації, не маючи жодних офіційних даних, поспішило зробити коментар, в якому містяться доконані звинувачення. Такі поспішні висновки означають, що вони є або голослівними, або такими, що здійснені на основі спотворених оцінок, отриманих від її власних агентів на місцях", - йдеться в коментарі департаменту інформаційної політики МЗС України, оприлюдненому в неділю вдень.

У зовнішньополітичному відомстві України додали, що російській стороні варто згадати про взяті на себе зобов'язання відповідно до женевських домовленостей і "здійснити увесь необхідний вплив на сепаратистів для звільнення незаконно захоплених приміщень, розблокування доріг, здачі зброї і недопущення жодного кровопролиття".

Також у МЗС України наголосили, що компетентні органи України почали невідкладне розслідування інциденту, який стався в ніч на неділю в місті Слов'янську та призвів до загибелі та поранень людей.

Як повідомлялося, 20 квітня МЗС Росії висловило обурення з приводу інциденту, що стався в ніч на неділю на одному з блокпостів біля Слов'янська, під час якого загинули три людини, і ще троє були поранені. У зовнішньополітичному відомстві Росії назвали цей інцидент "провокацією бойовиків, що свідчить про небажання київської влади приборкати і роззброїти націоналістів та екстремістів".

"Унаслідок збройного нападу бойовиків так званого "Правого сектора" загинули ні в чому не винні мирні громадяни. При цьому жителі міста захопили автомашини нападників, в яких було знайдено зброю, карти аерофотозйомки цього району, символіку "Правого сектора", - йдеться в заяві зовнішньополітичного відомства Росії.

Водночас у Службі безпеки України повідомили, що за результатами розслідування нічного зіткнення встановлено, що в місті не було жодної іншої організації, окрім осіб, підтримуваних Головним розвідувальним управлінням Збройних сил РФ.

"Встановлено, що цієї ночі в Слов'янську не було жодної організації, окрім самих диверсантів та представників криміналітету, яких підтримують і озброюють офіцери ГРУ ЗС РФ", - зазначено в повідомленні СБ України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти завдали удару по Балаклії, постраждали семеро мирних жителів - ОВА

Завгосп медзакладу з Вовчанська виявився російським навідником, отримав реальний термін

Апеляційна палата ВАКС визнала невинуватим колишнього нардепа Пацкана й закрила справу

Лише 26% наданих інформаційних повідомлень про зруйноване та пошкоджене житло проходять верифікацію

"Новус Україна" запустив власний "зелений" розподільчий центр у Києві

Кличко пропонує спростити процедуру забезпечення автомобілями людей з інвалідністю, зокрема ветеранів війни

Територіальні центри комплектування працюють 24/7 - Сухопутні війська ЗСУ

По інфраструктурному об'єкту Сум завдано удару КАБ, наслідки атаки уточнюють - ОВА

Кількість загиблих на Донеччині через обстріли протягом дня збільшилася до чотирьох

ТЦК за кордоном не працюватимуть - Міноборони України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА