11:26 23.04.2014

Харківську міськраду пікетують прибічники референдуму щодо федералізації України та їхні опоненти

2 хв читати

Сесію Харківської міської ради в середу пікетують прибічники референдуму з питання федералізації та прибічники унітарної України.

Як передає кореспондент агентства Інтерфакс-Україна, учасників акцій розділяє міліцейський кордон.

"Харків був і залишається російським містом... Ми намітили референдум на 11 травня і проведемо його разом із Луганськом і Донецьком. Ми покажемо цій владі, що південний схід єдиний", - заявив координатор руху "Південний схід" Юрій Апухтін.

Він уточнив, що референдум, на який планується винести питання про федералізацію України, про створення південно-східної автономії та державного статусу російської мови, проводитиметься у формі опитування "на вулицях та площах міста".

Водночас координатор руху "Боротьба" Сергій Киричук вважає, що на референдум необхідно винести, окрім питання федералізації, питання про мовне рівноправ'я та позаблоковий статус України. "Ми вважаємо, що такий референдум має відбуватися не лише в Харкові та Харківській області, а й в усій Україні... Проведення референдуму є дуже складним питанням, дуже болючим, але ми маємо шанс бути почутими і поєднати цей референдум із президентськими виборами", - сказав С.Киричук.

Учасники іншого пікету, що відбувається під національними прапорами України, говорять, що вони вийшли на підтримку влади, мера Харкова та єдності країни.

"Ми любимо своє місто, любимо свою країну, це основні мотиви, які нас сюди покликали... Ми підтримуємо свого мера, депутатів, які були обрані. Ми за єдину Україну... Хотілося б, щоб у нас у місті були мир і спокій, і ми працювали так, як працювали раніше", - говорять учасники акції.

За оцінками міліції, в обох акціях беруть участь до 200 людей.

Біля міськради вживають підвищених заходів безпеки: станції метро "Радянська" та "Історичний музей" зачинені на вхід та на вихід. Рух транспорту зі зворотного боку мерії вулицею Квітки-Основ’яненка перекрито. Вхід до нового корпус перекрито двома водовозами. В'їзд до внутрішнього двору заблоковано вантажівкою з піском. У самій будівлі міськради міліції значно більше, ніж зазвичай.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МАГАТЕ повідомило про чергову атаку майданчика ЗАЕС безпілотником

Окупанти двічі обстріляли прикордонний Вовчанськ, поранено чоловіка

Зеленський із віцепрем'єром німецького уряду Габеком обговорив постачання ППО та спільні оборонні проєкти

Україна почала переговори з Чехією про укладення угоди з безпеки

Не лише Нідерланди готові просто зараз купити батарею Patriot для України - Кулеба

Столтенберг: У НАТО вже зібрали інформацію про наявні засоби ППО, зокрема Patriot, працюючи із союзниками над тим, щоб передислокувати ці системи в Україну

Швейцарія виділить 5 млрд франків на відновлення України

Рютте: Європейські країни, які мають Patriot, розглянуть власну потребу в цих системах із метою передачі їх Україні

Юрфірма "Ілляшев та Партнери" ініціювала антидемпінгове розслідування щодо імпорту в Україну сірників з Індії та Пакистану

Кулеба: Такої інтенсивності роботи від партнерів з надання ППО не було від початку повномасштабного вторгнення

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА