13:08 24.04.2014

СБУ затримала двох диверсантів з групи "Стрілка"

2 хв читати
СБУ затримала двох диверсантів з групи "Стрілка"

Служба безпеки України затримала двох осіб, які входили в диверсійну групу полковника Головного розвідуправління Генштабу Збройних сил Росії Ігоря Стрєлкова, відомого спецслужбі під позивним "Стрілок".

"У рамках антитерористичної операції 23 квітня СБУ затримала двох особливо небезпечних злочинців, які входили в диверсійну групу Стрєлкова", - повідомила в четвер на брифінгу в Києві керівник прес-центру СБ України Марина Остапенко.

За її словами, затриманий громадянин П." брав участь у координації кримського осередку партії "Русское единство" і членів розвідувально-диверсійної групи ГРУ Генштабу ЗС РФ, керівником якої є І.Стр є лков, організував захоплення адмінбудівель в Артемівську та Слов'янську Донецької області.

Остапенко додала, що зазначена особа також відповідала за постачання вогнепальної зброї особам, які були задіяні в екстремістських діях.

Керівник прес-центру зазначила, що з 7 до 20 жовтня цей чоловік перебував у Криму, де пройшов відповідний інструктаж за участю російських спецслужби і дипломатів генконсульства РФ у Сімферополі щодо подальшої роботи із дестабілізації ситуації в південно-східних регіонах України.

"Другий затриманий - це громадянин Росії "С.", який в'їхав на територію України, використовуючи як прикриття паспорт громадянина України", - розпові ла вона.

Остапенко наголосила, що "аналіз даних свідчить, що затриманий "С." може бути технічним спеціалістом, який відповідає за шифрован ий зв'язок і з центром і користується позивним "Ластівка", володіє важливою інформацією про діяльність диверсантів в Україні.

За словами керівника прес-центру, після затримання зазначених осіб люди з їхнього оточення намагалися перехопити автомобіль, в якому транспортували затриманих.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кількість постраждалих унаслідок нічного обстрілу Харкова зросла до шести осіб

РФ вивела в Азовське море один бойовий корабель, у Середземному чергують три носії "Калібрів" - ВМС ЗСУ

Унаслідок нічних обстрілів у Нікопольському районі пошкоджено ЛЕП, без світла залишилася частина абонентів

У Херсонській області за добу у результаті обстрілів один загиблий і п'ять поранених

Окупанти за добу понад 400 разів обстріляли Запорізьку область, застосувавши артилерію і 147 БПЛА

Сили оборони за добу ліквідували 880 окупантів та 43 артсистеми противника

Авіація Сил оборони за добу атакувала 17 районів скупчення сил РФ

На фронті за добу було понад 100 бойових зіткнень, на новопавлівському напрямку ЗС України відбили 24 атаки

Війська РФ за добу завдали по Україні п’ять ракетних і 77 авіаударів

Британія відправить до Польщі винищувачі Typhoon

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА