13:36 24.04.2014

СБУ затримала отамана об'єднання козаків Криму "Кримська паланка"

1 хв читати

Служба безпеки України затримала під час спроби в'їзду з території Криму отамана об'єднання козаків Криму "Кримська паланка".

Як розповіла у четвер на брифінгу в Києві керівник прес-центру СБУ Марина Остапенко, 23 квітня в рамках антитерористичної операції СБУ затримала цю людину - громадянина Ю., який намагався в'їхати з Криму.

"У лютому-березні 2014 року за координації представників російської розвідки, використовуючи можливості підконтрольних йому суспільних структур громадянин Ю. організував і брав безпосередню участь у сепаратистських заходах на території Криму, зокрема в силових акціях із захопленням російськими диверсійними групами українських військових частин, управлінь органів влади Криму", - зазначила М.Остапенко.

За її словами, цей чоловік координував участь проросійських організацій у масових заворушеннях Донецькій і Луганській областях, які супроводжувалися погромами і опором представникам влади із застосуванням зброї, також із захопленням державних будівель.

"Встановлено, що затриманий за вказівкою ФСБ РФ організував відправлення з території Криму груп козаків для участі в екстремістських і сепаратистських заходах у східних регіонах нашої держави. Крім того, він поширював антиукраїнські настрої на території Запорізької, Херсонської, Дніпропетровської, Одеської областей", - наголосила М. Остапенко.

За її словами, щодо цієї людини СБУ відкрила кримінальне провадження за ст.110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України), ст.111 (держзрада) і ч.1 ст.294 (масові заворушення) Кримінального кодексу України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА