17:59 24.04.2014

Мобілізовані до реактивних артилерійських підрозділів завершили підготовку та направляються для виконання завдань - Міноборони

2 хв читати

Мобілізовані військовослужбовці реактивних артилерійських підрозділів після підготовки прямують для виконання бойових завдань, повідомляє сайт Міністерства оборони в четвер.

"Відмобілізовані, виконавши вправи бойових стрільб, нормативи на штатній бойовій техніці та озброєнні в польових умовах, підтвердили належний рівень знань і практичних навичок. Після завершення підготовчих заходів вони здійснюють передислокацію у визначені райони для виконання завдань за призначенням", - зазначено в повідомленні.

У прес-службі відомства зазначають, що після прибуття в райони зосередження особовий склад підрозділів забезпечує інженерне обладнання вогневих позицій, організовує оборону та патрулювання місцевості. "У базових таборах розгортаються намети для відпочинку, медичні пункти, організовується триразове харчування особового складу, інформаційне забезпечення тощо", - наголосили в Міноборони.

"Перед виходом на бойові позиції до військовослужбовців завітали воїни-інтернаціоналісти. Вони обговорили ситуацію в країні, ділилися бойовим досвідом та напутнім словом надихнули вояків на захист України", - повідомили у військовому відомстві.

У Міноборони також зазначили, що місцеві громади, представники органів державної влади та приватні підприємці регіону продовжують надавати військовим посильну матеріально-технічну допомогу.

Як повідомлялося, 17 березня Верховна Рада України затвердила указ в. о. президента країни Олександра Турчинова про часткову мобілізацію.

Необхідність ухвалення рішення про часткову мобілізацію була обумовлена "загостренням суспільно-політичної ситуації на Кримському півострові, неприхованою агресією, захопленням російською стороною частини території Автономної Республіки Крим та міста Севастополя".

Часткова мобілізація проводиться на території всіх областей України, а також у Києві. На території АР та Севастополя мобілізація здійснюється з числа громадян, які добровільно висловили бажання бути призваними на військову службу, зокрема, шляхом прибуття до військових комісаріатів, військових частин.

Згідно з указом створюються умови для переведення Збройних сил України, Національної гвардії України, інших військових формувань України, оперативно-рятувальної служби цивільного захисту на організацію та штати воєнного часу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА