20:04 24.04.2014

Група "МАКО" незважаючи на підозри О.Януковича в незаконних діях продовжує діяльність - заява

3 хв читати

Компанії групи "МАКО" (Донецьк), що належить старшому синові відстороненого президента Віктора Януковича Олександру, незважаючи на пред'явлені правоохоронними органами України підозри у вчиненні якихось незаконних дій власником групи, продовжують діяльність та виконують усі взяті на себе зобов'язання.

Відповідну заяву групи у зв'язку з оголошенням Службою безпеки України (СБУ) в розшук О.Януковича та з почастішанням повідомлень і закликів у ЗМІ щодо припинення діяльності "МАКО" оприлюднено в четвер.

"Незважаючи на пред'явлені правоохоронними органами України підозри про вчинення акціонером якихось незаконних дій, група "МАКО" продовжує працювати і виконує всі взяті на себе зобов'язання, насамперед у частині будівництва заявлених об'єктів нерухомості та належного функціонування банку ("Всеукраїнський банк розвитку" - ІФ)", - констатується заяві.

При цьому в групі наголосили, що оцінку діям акціонера в особі О.Януковича та компаніям, що входять до групи, має дати виключно суд у рамках чинного законодавства України.

"Закликаємо всіх громадян України, представників ЗМІ та учасників політичного процесу зберігати стриманість, не поширювати інформації, що не відповідає дійсності, та необґрунтовані заяви", - зазначено в заяві.

У групі "МАКО" також наголосили, що продовження її діяльності дає змогу забезпечувати виплату заробітної плати всім її співробітникам у кількості близько 3 тис. людей, а також виконувати зобов'язання перед партнерами та своєчасно сплачувати податки і збори до бюджетів усіх рівнів, щомісячна сума яких у 2013 році становила в середньому близько 17 млн грн.

Як повідомлялося, 18 квітня Міністерство внутрішніх справ України повідомило, що О.Януковича, який зник із поля зору правоохоронців 23 лютого 2014 року в Києві, оголошено в розшук СБУ на підставі постанови суду про затримання з метою приведення.

За даними МВС, О.Януковича звинувачують за ч. 2 ст. 366 (службове підроблення зі спричиненням тяжких наслідків) КК України. Санкція статті передбачає позбавлення волі від двох до п'яти років із забороною обіймати певні посади або займатися певною діяльністю терміном до трьох років.

Раніше, 7 квітня, група "МАКО" у зв'язку з інформацією, що з'явилася у низці ЗМІ, про згортання її діяльності заявила, що компанії групи працюють у штатному режимі, заробітна плата та податкові зобов'язання виплачуються вчасно і в повному обсязі, і згортати діяльність "МАКО" не має наміру.

ПрАТ "МАКО Холдинг" (раніше ТОВ, а потім ПрАТ "Менеджмент Ассетс Корпорейшен", МАКО) працює на ринку України з 2006 року, здійснює інвестиції в будівництво.

Серед реалізованих проектів холдингу - БЦ "Столичний" у Донецьку, в якому всі приміщення було продано на стадії фундаменту; готельно-розважально-туристичний комплекс з яхт-клубом та житловою забудовою у Балаклаві (АРК, зданий в експлуатацію). Крім того, корпорація продала на стадії котловану бізнес-центр "Північний" у Донецьку, будівництво якого завершить новий власник, назва якого не зазначалася.

За даними групи "МАКО", прибуток ПрАТ "МАКО Холдинг" (Донецьк), що входить до групи, за підсумками 2013 року становив 450,8 млн грн і був сформований переважно за рахунок дивідендів від дочірніх компаній ПрАТ.

Чисті активи групи в 2012 році зросли в 1,9 разу порівняно з 2011 роком - до 0,97 млрд грн. Серед основних напрямів бізнесу - девелопмент і будівництво, фінансовий сектор, вугільна промисловість.

До групи "МАКО" на 31 грудня 2012 року входили 18 підприємств в Україні (зокрема, ПрАТ "Всеукраїнський банк розвитку", ВБР, Київ; ПрАТ "Кепітал Білдінг Корпорейшен", КБК; ПрАТ "Комплекс "Дружба"; ПрАТ "Едельвейс" і ПрАТ "Маринсервіс", усі - Донецьк), Голландії та Швейцарії.

О.Януковичу належить 100% акцій групи "МАКО".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

Чоловік, про загибель якого в результаті обстрілу в Білопіллі повідомлялося раніше, живий, але у важкому стані

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА