18:08 29.04.2014

Військово-історичний парад на День Перемоги в Києві перенесено з Хрещатика до музею історії ВВВ - голова КМДА

2 хв читати

Військово-історичний парад у День Перемоги 9 травня в Києві перенесено з Хрещатика в Національний музей історії Великої вітчизняної війни 1941-1945 рр., повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" голова Київської міської державної адміністрації (КМДА) Володимир Бондаренко.

"Звинувачення в цей раз, що чинна влада скасувала парад до Дня Перемоги, є черговою маніпуляцією з боку російських медіа. Адже востаннє військовий парад у Києві проводився у 2010 році і був приурочений до святкування 65 річниці перемоги у Другій світовій війні", - наголосив голова КМДА.

Він також нагадав, що в Києві багато років існує традиція святкування та вшанування пам'яті героїв Другої світової війни. Так, у День Перемоги в останні роки в Києві проводився "військово-історичний парад", організатором якого були громадська організація "Червона зірка".

У цьому році також буде проведено "військово-історичний парад", але не на Хрещатику, а в Національному музеї історії ВВВ.

За його словами, також 5 травня в рамках святкових заходів відбудеться привітання ветеранів війни, які перебувають на лікуванні у Київському міському клінічному шпиталі інвалідів великої вітчизняної війни у Пущі Водиці.

6 травня в Міжнародному виставковому центрі відбудеться урочиста зустріч керівництва КМДА з героями Радянського Союзу, героями Соціалістичної праці, учасниками бойових дій, представниками громадських організацій, ветеранів війни і праці столиці.

Безпосередньо 9 травня протягом дня триватимуть святкові заходи. Так, з 8-ї ранку відбуватимуться ритуали Пам'яті з покладанням квітів до пам'ятників героям-танкістам, стели Перемоги, пам'ятника генералу армії Ватутіну, могили Невідомого солдата.

Епіцентром тематичних подій у цьому році буде територія меморіального комплексу Національного музею історії ВВВ.

Об 11:00 біля музею розпочнеться церемонія запалювання вогню слави та покладання гірлянди військової слави.

Програму продовжить концерт "Пісні перемоги".

Також, протягом травня у закладах культури та освіти відбуватимуться художньо-культурні заходи, присвячені Дню Перемоги, концерти, творчі зустрічі з ветеранами, кінопокази, тематичні виставки.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА