20:32 14.05.2014

Наступний "круглий стіл" національної єдності заплановано провести в Донецьку 17 травня

2 хв читати

Проведення наступного загальнонаціонального "круглого столу національної єдності" заплановано на суботу в Донецьку, заявляє перший президент України (1991-1994) Леонід Кравчук.

"Ми готуємося до круглого столу, який відбудеться в суботу. Крайній термін - це понеділок, але не пізніше, тому що далі просто немає сенсу його проводити", - сказав він під час першого загальноукраїнського круглого столу національної єдності в середу в Києві.

Перший президент зазначив, що "ми беремо на себе колосальну відповідальність, запрошуючи в Донецьк". "Наскільки я розумію, і пан Тарута (голова Донецької обладміністрації), і пан Лук'янченко (мер Донецька - ІФ) сказали, що вони гарантуватимуть безпеку, але нам потрібно рішення силових органів... Я не думаю, що ми можемо ухвалити це рішення без гарантій або хоча б заяв і рішень силових органів України про те, чи забезпечать вони спокій і можливість проведення круглого столу, - сказав Л.Кравчук.

Перший президент також відзначив необхідність підготувати на цей "круглий стіл" відповідну програму. "Я думаю, що ця програма має містити в собі нову регіональну політику, яку ми запропонуємо регіонам, передусім, сходу України", - сказав Л.Кравчук.

Водночас голова Донецької облдержадміністрації Сергій Тарута повідомив, що через два дні Донецьк буде готовий прийняти другий загальноукраїнський круглий стіл національної єдності". "Ми ще проводимо переговори, нам ще потрібно дійсно гарантувати безпеку. Через два дні ми можемо дійсно запропонувати те, про що ви говорите", - сказав він.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

РФ у ніч на п'ятницю атакувала об'єкти енергетики, пошкоджено теплові та гідроелектростанції

Генштаб ЗС України: На фронті відбулося 59 бойових зіткнень, на новопавлівському напрямку відбито 22 атаки противника

Генштаб ЗС України: За минулу добу армія РФ здійснила 16 ракетних і 131 авіаудар

Генштаб ЗС України: Авіація завдала ударів по 14 районах скупчення сил противника

Під повітряною атакою перебували Дніпро, Кам'янське, Павлоград, Кременчук, Івано-Франківськ, н.п. Дніпропетровської і окремі об'єкти Львівської обл.

29 березня: Яке сьогодні свято, все про цей день

Федоров представив новий комплекс дистанційного розмінування

Лоцман вантажного судна викликав допомогу буксира, перш ніж врізатися в міст у Балтіморі

По всій Україні - повітряна тривога через загрозу ракетних ударів

В аварії автобуса FlixBus у Німеччині постраждало дві українки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА