20:50 20.05.2014

Психологічний портрет Порошенка на сьогодні найбільше відповідає очікуванням виборців - психолог

2 хв читати

Кандидат у президенти України Петро Порошенко значно лідирує в президентських перегонах, тому що на сьогодні його психологічний портрет відповідає очікуванням виборців, переконаний віце-президент Асоціації політичних психологів України Віктор Рибаченко.

"Петро Порошенко, як ніхто інший, лідирує в історії президентських виборів в Україні, причому не тому, що він найкращий, найдосвідченіший, найрозумніший, що має партію..., а тому що він потрібен Україні сьогодні, у цей момент", - констатував експерт на прес-конференції в агентстві "Інтерфакс-Україна" у вівторок.

Так, за його словами, під час визначення симпатій у виборців "набуває чинності таємничий чинник харизми". Зокрема, П.Порошенка він охарактеризував як "олімпійського ведмедика, всередині якого ведмідь", що дає йому переваги перед іншим кандидатом - Михайлом Добкіним, який, на його думку, зловживає серйозністю.

"У Петра Порошенка є щось емоційно тепле, чого немає у Добкіна - подивіться, з яким похмурим обличчям Добкін розповідає, що все розвалено, все погано, що потрібні інвестиції. Тобто, у людини не працює інтуїція - в сучасних умовах потрібні не інвестиції, а спершу помиритися, розійтися і не битися", - констатував В.Рибаченко.

Юлію Тимошенко він охарактеризував як "лисицю, всередині якої тигр".

"Питання - чому вона так радикально відстає? Адже скільки людей боролися та кричали "Юлі - волю!". Виявилось, "Юлі - волю!" - це одне, а "Юлі - владу" - це абсолютно інше. Усі хотіли, щоб вона вийшла на волю, тому що розуміли, що сидить не зовсім справедливо, але до влади чомусь не хочуть", - констатував експерт.

На його думку, це обумовлено тим, що вона "взяла агресивну риторику".

"Сьогодні електоральний провал Юлії Тимошенко - це провал її ідеологів, піарників, тих, хто формує для неї основні месиджі. Тому її "лисячі" нотки посилюються, а "тигрова" сутність проявляється лише в нападках на Порошенка - тут вона не може себе стримати. Це сильний психологічний "коктейль", але для інших часів. Нині основною є потреба у мирі, спокої та пошуку хоч якоїсь національної єдності", - зазначив психолог.

Сергія Тігіпка він охарактеризував як спокійного, врівноваженого та сильного політика, проте довіра виборців до нього підірвана після президентських виборів 2010 року, коли він увійшов до команди Віктора Януковича.

Водночас В.Рибаченко зазначив, що якби президентські вибори було перенесено на осінь, то П.Порошенко міг би й програти їх, оскільки ситуація в країні, а відповідно й очікування виборців, можуть змінитися.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Ворог завдав ракетного удару по інфраструктурі Шостки Сумської області – ОВА

У Дніпровському районі внаслідок обстрілу РФ загинув чоловік - ОВА

Зеленський: Путін боїться нас дуже сильно, тому що не впевнений у собі. Упевнені та сміливі люди не погрожують цивілізації ядерною зброєю

Авіація партнерів могла б збивати російські ракети, які летять по Україні та сусідах - Зеленський

Україна в травні-червні має вийти на підписання двосторонніх безпекових угод зі США, деякими країнами Північної Європи та Балтії - Зеленський

Окупанти вдарили по Харкову, постраждалих немає - мер

На відео вбивства поліцейського на Вінниччині присутні військовослужбовці однієї з в/ч Сухопутних військ - Командування

Для України важлива участь Бразилії в першому Глобальному саміті миру - Зеленський

Кількість загиблих унаслідок ворожого обстрілу Вовчанська збільшилася до двох осіб

На прикордонному переході "Рава-Руська - Гребенне" з неділі частково відновлять пропуск вантажівок - Держприкордонслужба

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА