15:21 07.07.2014

ICAO офіційно підтвердила приналежність повітряного простору над Кримом до України

1 хв читати
ICAO офіційно підтвердила приналежність повітряного простору над Кримом до України

Міжнародна організація цивільної авіації (ICAO) офіційно підтвердила приналежність повітряного простору над Кримом до України та спростувала інформацію російських ЗМІ про переговори з Росією щодо переходу повітряного простору в її ведення, повідомив міністр інфраструктури України Максим Бурбак на брифінгу в Києві в понеділок.

"Сьогодні ми отримали листа ICAO, в якому спростовують усі заяви російських мас-медіа щодо того, що тривають якісь переговори між ICAO та Росією стосовно кримського повітряного простору. ICAO ще раз підтвердила, що Крим - це територія України, контроль і гарантування безпеки має здійснювати лише "Украерорух", - констатував міністр.

Говорячи про раніше заявлену можливість надання фінансової допомоги з боку Європи на відновлення авіаційної інфраструктури на сході України, М.Бурбак повідомив: "Наші європейські партнери нададуть ту допомогу, яку ми вже погодили. Вони нам обіцяють технічну допомогу в повному обсязі, як тільки ми про це заявимо".

Раніше в російських ЗМІ з'явилася інформація з посиланням на заступника глави Мінтрансу РФ Валерія Окулова про те, що Міжнародна організація цивільної авіації визнала, що Росія має забезпечувати аеронавігаційне обслуговування над Кримом та територіальними водами (19-кілометрова зона).

Повідомлялося також, що ICAO, за словами В.Окулова, вважає, що Україна має забезпечувати аеронавігаційне обслуговування над нейтральними водами, але з урахуванням технічних домовленостей із Росією з аеронавігаційного обслуговування в районі Сімферополя.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Сенаті обіцяють швидко надіслати законопроект про допомогу Україні на підпис Байдену

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА