20:40 22.07.2014

Росія надалі ігнорує вимоги міжнародної спільноти щодо деескалації в Східній Україні, зазначає Клімкін

2 хв читати

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін 22 липня у Брюсселі взяв участь у відкритому засіданні розширеного бюро Комітету Європейського парламенту у закордонних справах, під час якого обговорювали питання розвитку ситуації в Україні.

Як повідомляє прес-служба МЗС України, П.Клімкін висловив вдячність депутатському корпусу Європарламенту за рішучу підтримку суверенітету, територіальної цілісності та європейської перспективи України, що було відображено в резолюції від 17 липня.

У цьому контексті міністр із жалем констатував подальше ігнорування керівництвом Російської Федерації вимог міжнародної спільноти щодо реальної деескалації ситуації в східних регіонах України.

"Навіть після терористичного акту проти літака "Малайзійських авіаліній" Росія не припинила незаконного постачання в Україну зброї та військової техніки", - зазначено в повідомленні.

Міністр також звернув увагу на необхідність безумовного виконання мирного плану президента України Петра Порошенка.

П.Клімкін подякував Європейському парламенту за невизнання анексії Криму і притягнув увагу до численних випадків порушення прав людини, які фіксуються на острові останнім часом.

"Міністр окремо наголосив на порушенні Росією низки норм міжнародного гуманітарного права під час незаконного переміщення через державний кордон та утримання в Росії українського офіцера військово-повітряних сил Надії Савченко", - зазначено в повідомленні зовнішньополітичного відомства України.

Під час дискусії більшість депутатів підтвердила позицію Європейського парламенту на користь запровадження більш жорстких санкцій щодо РФ з боку Європейського Союзу.

"Обмін думками з депутатами засвідчив, що трагедія з рейсом МН-17 у небі над Донецькою областю стала поворотним моментом у формуванні широкого консенсусу в Європейському Союзі щодо необхідності рішучої підтримки України в контексті російської агресії", - йдеться в повідомленні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Стратегічною метою РФ є відновлення слави Радянського Союзу на міжнародній арені - Кулеба

В Одесі троє постраждалих від ракетного удару, з них двоє дітей, усі поранення легкі - обладміністрація

ВАКС заочно заарештував співорганізатора заволодіння 11 млн грн коштів "Укрзалізниці"

"Укренерго" застосувало графіки аварійних відключень до вечора в Дніпропетровській, Запорізькій та Кіровоградській областях

Баварія передала київським патрульним 11 спеціально обладнаних мотоциклів BMW

Дві ракети, запущені РФ по Одесі, збито, травмовано дитину - ОВА

Зеленський про обстріл РФ двох ГЕС: Під загрозою не лише Україна, а й Молдова

Річковий порт і мультимодальний термінал можуть з'явитися на березі Тиси

Насильство російських військових над мирними жителями має системний характер - Офіс генпрокурора

Україна і Польща погодили продовження діяльності Польського центру підтримки культури в Україні на 2024 рік

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА