11:57 23.07.2014

В Україні буде створено Національну раду реформ на чолі з президентом - указ

2 хв читати
В Україні буде створено Національну раду реформ на чолі з президентом - указ

Президент України Петро Порошенко підписав указ, яким постановив створити Національну раду реформ як спеціальний консультаційний орган при президентові з питань впровадження в Україні єдиної державної політики реформ.

Відповідний указ оприлюднено на сайті глави держави.

Згідно з указом, головою цього органу буде президент України, а до його складу можуть увійти за згодою спікер парламенту, прем'єр-міністр та інші члени уряду, голова Нацбанку, керівники парламентських комітетів, представники громадськості.

Крім того, президент постановив створити дорадчу раду реформ як консультативно-погоджувальний орган при президентові України, основним завданням якого є внесення пропозицій щодо здійснення в Україні реформ на основі кращого міжнародного досвіду та сприяння їх упровадженню.

Буде створено також виконавчий комітет реформ як допоміжний орган при президентові, основним завданням якого є підготовка пропозицій щодо стратегічного планування реформ і моніторинг їх реалізації. Цим самим указом П.Порошенко призначив заступника голови Адміністрації президента Дмитра Шимківа директором виконавчого комітету реформ.

Президент також запропонував керівництву Верховної Ради, уряду та Нацбанку протягом тижня подати пропозиції щодо кандидатур персонального складу виконавчого комітету реформ.

Крім того, виконавчий комітет реформ має в тримісячний термін після затвердження персонального складу підготувати для розгляду Національною радою реформ проекту стратегії сталого розвитку України на період до 2020 року, передбачивши визначення стратегічних інтересів держави у правовій, економічній, соціальній, науково-технологічній, екологічній, інформаційній та інших сферах.

Указ набуває чинності з дня його публікації.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА