13:56 24.07.2014

В Україні немає на озброєнні фосфорних боєприпасів - МЗС

2 хв читати
В Україні немає на озброєнні фосфорних боєприпасів - МЗС

Українські військові підрозділи, задіяні в антитерористичній операції, не мають на озброєнні фосфорних боєприпасів, заявляють у МЗС України.

"Офіційні представники Російської Федерації бездоказово і безрезультатно, зокрема числі під час засідань ОБСЄ, намагалася звинуватити підрозділи Збройних сил України, задіяні в межах АТО, у нібито використанні цього забороненого виду зброї", - повідомляє прес-служба зовнішньополітичного відомства в четвер.

У МЗС зазначили, що це вже не перший випадок, коли свідомо надумані факти і фальшиву інформацію російська сторона видає за офіційну позицію, намагаючись ввести в оману власних громадян і міжнародне співтовариство.

У зовнішньополітичному відомстві наголосили, що ще одним кричущим прикладом відвертої брехні та дезінформації російських ЗМІ є повідомлення про нібито обстріл українською армією Лисичанська фосфорними боепрпасами в ніч на 22 липня.

"У зв'язку з цим, МЗС України категорично і офіційно заявляє, що українські підрозділи, задіяні в АТО, не мають на озброєнні фосфорних боєприпасів. Будь-які спроби російської сторони звинуватити українську армію в їх використанні не мають під собою жодних підстав і є відвертою провокацією, свідомо вчинений з метою дискредитації сил антитерористичної операції", - наголошується в повідомленні.

У МЗС України закликають міжнародне співтовариство звернути увагу на наявні у компетентних органів України докази переговорів терористів про отримання з РФ фосфорних боєприпасів для використання в установках залпового вогню "Град" і засудити злочинні дії і наміри бойовиків, пов'язані з одержанням та застосуванням цього забороненого виду зброї проти українських військових і мирного населення.

Використання фосфорних боєприпасів заборонено міжнародними конвенціями.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА