17:19 25.07.2014

У день катастрофи малазійського "Боїнга" українська військова авіація в повітря не піднімалася, ЗРК не застосовувалися - Міноборони

1 хв читати

Інформація про те, що можливою причиною катастрофи літака Boing-777 авіакомпанії "Малазійські авіалінії" 17 липня 2014 року в небі над Донецькою областю могла бути позаштатна ситуація при проведенні тренування підрозділів ППО Повітряних сил Збройних сил України не відповідає дійсності і може розцінюватися як спроба вплинути на результати незалежного розслідування катастрофи.

Як повідомляється на офіційному сайті Міністерства оборони України, про це в п'ятницю, 25 липня, повідомили в командуванні Повітряних сил ЗСУ у відповідь на поширену російськими ЗМІ заяву з посиланням на джерело в одному з силових відомств України".

"У день катастрофи літака Boing-777 польоти авіації Повітряних сил Збройних сил України в районі проведення АТО не виконувалися. Зенітні ракетні комплекси Збройних сил України не застосовувалися, жоден пуск зенітних керованих ракет не проводився", - наголошується в повідомленні українського оборонного відомства.

Як повідомлялося, літак "Боїнг 777-200" Malaysia Airlines, що прямував з Амстердама (Нідерланди) до Куала-Лумпура (Малайзія), зазнав аварії 17 липня в Донецькій області. На борту перебували 298 осіб, усі вони загинули.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Росіяни обстрілюють Херсон із лівого берега

Україні потрібно більше снарядів і ППО - Умєров у розмові з главою Пентагону

У Білому домі вважають за необхідне розгляд питання про допомогу Ізраїлю та Україні в Палаті представників цього тижня

Стефанчук: Україна розраховує, що завдяки мандату комісара Ради Європи будуть захищені права українців, які постраждали внаслідок російської агресії

РНБО розгляне загрози безпеці у зв'язку з роботою онлайн-казино - Зеленський

Україна запросить скликання засідання Ради "Україна - НАТО" щодо захисту неба та постачання озброєння - Зеленський

Українська авіація завдала ударів по п’яти районах зосередження противника

Росіяни за добу завдали двох ракетних і 43 авіаційних ударів по території України

На лінії фронту за добу відбулося 50 бойових зіткнень

ПАРЄ закликала використати заморожені активи РФ для відновлення України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА