17:57 25.07.2014

СБУ оприлюднила переговори лідерів ДНР про методи ведення збройного конфлікту на Донбасі

2 хв читати
СБУ оприлюднила переговори лідерів ДНР про методи ведення збройного конфлікту на Донбасі

Служба безпеки України оприлюднила перехоплені телефонні переговори лідерів терористичної організації "Донецька народна республіка", з яких випливає, що до деескалації конфлікту на сході України причетний так званий міністр оборони ДНР Ігор Гиркін ("Стрєлок"). При цьому з розмов стає зрозуміло, що його прибічники сприймають не всі його методи.

Як випливає з розміщеного СБУ в Youtube аудіофайлу, відбулася розмова між заступником генерального секретаря ради російської партії "Єдина Росія" Олексієм Чеснаковим і прем'єр-міністр самопроголошеної ДНР Олександром Бородаєм. О.Чеснаков розпитує О.Бородая, і той, зокрема, зізнається, що не дуже довіряє "голові служби безпеки" ДНР, командиру батальйону "Восток" Олександру Ходаковському.

Він також поскаржився, що зараз найбільша проблема - "закінчуються "бабки".

У свою чергу А.Чеснаков ставить завдання - щоб "легендарний" (мається на увазі І.Гиркін - ІФ) дав інтерв'ю, в якому показово сказав би, що "дістався нарешті до Донецька". Відповідно до поставленої задачі, І.Гиркін в інтерв'ю мав сказати, що наразі не виконує наказів верховного головнокомандувача, президента РФ Володимира Путіна, оскільки перебуває в іншій державі. Але при цьому він має висловити свою "найбільшу шану" російському президентові. Крім того, з розмови випливає, що А.Чеснаков має намір використовувати І.Гиркіна ("Стрєлка") для прославлення В. Путіна.

Крім цього, СБУ оприлюднила розмову між першим віце-прем'єром ДНР Андрієм Пургіним і колишнім "головою Верховної Ради" ДНР Денисом Пушиліним, в якому йдеться про методи бойовиків та їхні наміри практично знищити інфраструктуру Донецька.

Зокрема, Д.Пушилін розповідає про пропоновані методи І.Гиркіна ("Стрєлка"), "коли він викликає мера міста і каже: "давайте зупиняти громадський транспорт і підривати дев'ятиповерхівки на околицях міста".

Також Д.Пушилін повідомляє, що "Стрєлок" дестабілізує роботу торговельних мереж у місті, "не пропускає вугілля, шахти зупиняються". "Ми в голод входимо, тому що не можемо переконати "Стрєлкова" хоч щось пропускати", - скаржиться він.

Крім того, Д.Пушилін визнає, що "Стрєлок" - "талановитий полководець", але може "угробити мільйонне місто".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА