14:28 27.07.2014

Міжнародні експерти відмовилися від поїздки на місце катастрофи МН17 через стрільбу

2 хв читати

Міжнародні експерти, які планували в неділю відвідати місце катастрофи малайзійського "Боїнга", відмовилися від своїх планів через стрільбу в цьому районі, повідомляє BПC Україна з посиланням на представника ОБСЄ.

Як наголошується в повідомленні, неозброєні судмедексперти з Нідерландів та Австралії планували продовжити пошуки останків пасажирів рейсу МН17, який зазнав катастрофи 17 липня.

У свою чергу, заступник голови місії спостерігачів ОБСЄ в Україні Олександр Хуг сказав журналістам, що від'їзд експертів відкладено до ранку понеділка, повідомляє агентство Reuters.

Раніше прем'єр-міністр Малайзії Наджіб Разак повідомив про досягнення домовленості між його урядом і лідерами сепаратистів про доступ поліції до місця аварії "Боїнга". За словами малайзійського прем'єра, влада узгодила доступ співробітників іноземних поліцейських підрозділів на місце аварії з "прем'єр-міністром" самопроголошеної "ДНР" Олександром Бородаєм.

"Я сподіваюся, що ця угода з паном Бородаєм гарантує безпеку, щоб міжнародні експерти продовжували свою роботу", - йдеться в заяві Н.Разака.

"Боїнг-777" авіакомпанії Malaysia Airlines, що прямував за курсом Амстердам (Нідерланди) - Куала-Лумпур (Малайзія), зазнав аварії на сході України 17 липня. На його борту перебували 298 осіб, всі вони загинули. З них - 192 підданих Нідерландів (один мав громадянство США), 44 громадянина Малайзії, серед яких 15 членів екіпажу, 27 громадян Австралії, 12 - Індонезії, 10 – Великої Британії (один мав і громадянство ПАР), четверо німців і четверо бельгійців, троє філіппінців, один громадянин Канади і один - Нової Зеландії.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Ізюмчанку, яка очолила поштове відділення під час окупації міста, засудили до 11 років в'язниці - прокуратура

Колишнього першого заступника секретаря РНБО Олега Гладковського оголошено в розшук

У 2023 році в судах розглянули 30% справ за статтями про колабораціонізм і держзраду - рух "Чесно"

Пожежники Копенгагена кілька годин не можуть загасити пожежу в історичній будівлі біржі

Представник Мінагрополітики на засіданні Комітету НАТО: Українські аграрії потребують підтримки, щоб гарантувати продовольчу безпеку світу

Кличко: Проїзд новим шляхопроводом на перетині Полярної та Богатирської в Києві відкриють у травні, рух Подільсько-Воскресенським мостом - у вересні

Україна шукає країну-покровителя в питанні звільнення українських цивільних осіб, яких утримує РФ - Лубінець

Рада ЄС обговорить 22 квітня постачання озброєнь Україні

Завершено евакуацію сімей із дітьми з Липецької громади - Синєгубов

Командувач ВМС ЗСУ обговорив із главою МЗС Норвегії поточну безпекову ситуацію в Чорноморському регіоні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА