17:30 29.07.2014

У Миколаєві заарештовано самопроголошеного народного мера Ніконова - СБУ

2 хв читати
У Миколаєві заарештовано самопроголошеного народного мера Ніконова - СБУ

Служба безпеки України затримала в понеділок, 28 липня, самопроголошеного мера Миколаєва - громадянина України Дмитра Ніконова.

Як повідомляє прес-центр СБУ у вівторок, затриманого підозрюють у закликах до насильницької зміни та повалення конституційного ладу, посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України і порушенні громадського порядку. "Встановлено, що Д.Ніконов - безробітний житель обласного центру, разом зі спільниками наприкінці лютого ц. р. організував публічні заходи, спрямовані на порушення територіальної цілісності нашої держави та дестабілізацію ситуації в регіоні", - зазначено в повідомленні.

У СБУ нагадали, що на початку березня цього року Д.Ніконов провів у Миколаєві незаконні вибори миколаївського міського голови, за результатами яких проголосив себе так званим народним мером. Окрім цього, він організував бутафорський референдум щодо створення так званого федерального округу на півдні України та його виходу зі складу держави.

Крім того, Д.Ніконов "неодноразово влаштовував пікети біля військових частин, підбурюючи військовослужбовців відмовлятися від виконання службових обов'язків і підтримувати терористів", зазначили в спецслужбі. Він також особисто поширював серед місцевого населення друковані матеріали антиукраїнського змісту.

"Слідчі СБУ розпочали кримінальне провадження за ч. 2 ст. 109, ч. 2 ст. 110, ст. 293 Кримінального кодексу України. 29 липня цього року суд ухвалив постанову про обрання затриманому запобіжного заходу - тримання під вартою. Тривають слідчі дії", - повідомили в СБУ.

У свою чергу місцеве видання "НикВести" з посиланням на прес-службу прокуратури області повідомляє, що Д.Ніконова, який очолював інспекцію з благоустрою Миколаївської міської ради, заарештовано на два місяці.

Видання також нагадує, що в ніч із 22 на 23 листопада 2013 року Д.Ніконов за підтримки працівників міліції здійснив низку спроб зі зриву мирної акції прибічників євроінтеграції в Миколаєві. Опозиція стверджувала, що він перебував у стані алкогольного сп'яніння, був неадекватний.

"Раніше Д.Ніконова звільнили з правоохоронних органів "за вживання спиртних напоїв у період несення служби з табельною зброєю, за безвідповідальне ставлення до виконання службових обов'язків, управління службовим автомобілем у стані алкогольного сп'яніння, за те, що залишив службовий автомобіль без нагляду, а також за грубе порушення наказу МВС", - пишуть "НикВести".

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Харкові затримали охоронця ТРЦ, який коригував ворожі удари по місту й хотів навести окупантів на базу спецпідрозділу ГУР

У Дніпрі судитимуть організаторів і членів злочинної групи з продажу наркотиків, до якої входили правоохоронці

Харків і прилеглі населені пункти залишилися без цифрового ТБ - Синєгубов

У Литві стартують масштабні маневри німецької армії, в країні одночасно відбуваються ще три великі військові навчання

Унаслідок обстрілів у Покровському районі загинули дві людини, ще одну поранено

Чинного міністра підозрюють у заволодінні державною землею - НАБУ

Імовірність успішного наступу РФ на Харків дуже мала, якщо Україна швидко отримає військову допомогу США, - ISW

Окупанти за добу завдали понад 500 ударів по шести населених пунктах Запорізької області

Дев'ятеро людей постраждали в результаті ворожої атаки "шахедів" Одеси

Сирський обговорив ситуацію на полі бою із литовським колегою

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА