18:55 29.07.2014

Українські прикордонпункти з 5 червня зазнали понад 150 нападів та обстрілів із території РФ, загинули 27 прикордонників, 185 поранені - РНБО

2 хв читати

За період із 5 червня українські пункти пропуску на кордоні з Росією зазнали нападів або обстрілів із території РФ 153 рази. За цей період загинули 27 українських прикордонників, ще 185 дістали поранень, констатують в інформаційно-аналітичному центрі РНБО.

"Загалом із 5 червня на державному кордоні України зафіксовано 153 напади та обстріли прикордонних нарядів і місць дислокації наших підрозділів. Один із показових випадків останніх днів - обстріл росіянами пункту пропуску "Довжанський", який тривав чотири з половиною години. По українських прикордонниках було випущено понад 250 снарядів", - розповів спікер інформаційно-аналітичного центру РНБО Андрій Лисенко на брифінгу у вівторок.

За його словами, перша провокація на держкордоні сталася 17 квітня, "коли росіяни захопили наш прикордонний наряд". Початком же серйозних бойових атак на позиції українських прикордонників із території РФ можна вважати 5 червня, "коли терористи обійшли український пункт пропуску "Маринівка" й атакували його з російської території".

"За цей період загинуло 27 українських прикордонників і 185 дістали поранень. Усі вони були уражені російською зброєю - або в результаті нападу з боку терористів, яких оснащує технікою та боєприпасами Росія, або безпосередньо від рук російських військових під час обстрілів із території РФ", - наголосив А.Лисенко.

Згідно з наявними даними, масований артилерійський обстріл українських прикордонних позицій із російської території, із залученням бойової техніки Збройних сил Російської Федерації, розпочався з приходом липня, їх кількість щодня зростає.

"У середньому щодоби російські військові здійснюють три-п’ять артилерійських обстрілів прикордонних підрозділів", - зазначив А.Лисенко.

Він також наголосив, що Збройні сили РФ використовують усі види стрілецької зброї, а також великокаліберні кулемети "Утес", снайперські гвинтівки "Вихлоп" 12,7 мм, міномети, 152-мм самохідні гаубиці "Акація" та установки "Град".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Авіація партнерів могла б збивати російські ракети, які летять по Україні та сусідах - Зеленський

Україна в травні-червні має вийти на підписання двосторонніх безпекових угод зі США, деякими країнами Північної Європи та Балтії - Зеленський

Окупанти вдарили по Харкову, постраждалих немає - мер

На відео вбивства поліцейського на Вінниччині присутні військовослужбовці однієї з в/ч Сухопутних військ - Командування

Для України важлива участь Бразилії в першому Глобальному саміті миру - Зеленський

Кількість загиблих унаслідок ворожого обстрілу Вовчанська збільшилася до двох осіб

Укргідрометцентр попереджає про сильні дощі та заморозки на заході країни

ОК "Південь" сприяє правоохоронцям у затриманні вбивць поліцейського на Вінниччині, підозрювані понад рік не служать у 28 ОМБр

"Укрзалізниця" повертає "Інтерсіті+" в Одесу в тестовому режимі

Віцеканцлер Німеччини Габек відвідав Миколаївську область

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА