09:54 30.07.2014

Сили АТО в Горлівці звільнили 17 заручників - Порошенко

2 хв читати
Сили АТО в Горлівці звільнили 17 заручників - Порошенко

Українські силовики звільнили в Горлівці 17 заручників, повідомив президент України Петро Порошенко.

"Сьогодні ми звільнили 17 заручників, серед яких українські військовослужбовці та один цивільний іноземець. Їх тримали в полоні у Горлівці", - сказано на сторінці П.Порошенка в соцмережі Facebook.

Згідно з інформацією, президент докладе максимум зусиль, щоб звільнити інших заручників.

"Можу сказати одне - Україна пишається мужністю, з якою наші хлопці трималися в полоні. І ми зробимо усе для того, щоб звільнити й тих, хто ще залишається у бойовиків", - наголосив П.Порошенко.

За інформацією прес-служби глави держави, заручників було звільнено під час успішно проведеної операції, і у вівторок вони вже прибули в Київ. Згідно з інформацією, П.Порошенко провів зустрічі з матерями та дружинами військовослужбовців, які перебували в полоні у бойовиків у Горлівці.

"Ми боремося за те, щоб було звільнено всіх українців, які перебувають у заручниках у бандитів і терористів. Незважаючи на те, що до хлопців застосовують ці нелюди катування, у наших військовослужбовців дуже міцний дух, і вони з честю витримують випробування", - повідомив під час зустрічі президент України.

За його словами, операція щодо звільнення заручників була під його особистим контролем і мала гриф "таємно", оскільки будь-яка зайва інформація могла б зашкодити звільненню полонеників.

У зв'язку з цим, згідно з інформацією, жінкам і матерям повідомили про долю їхніх близьких лише після остаточного звільнення українських військовослужбовців.

"Я вам обіцяв 24 години на добу займатися цим питанням. І, незважаючи на те, що зараз дуже важка ситуація, життя та здоров'я кожного українського громадянина для мене є пріоритетом", - заявив П.Порошенко.

Говорячи про ситуацію в Горлівці, президент наголосив, що нині цей населений пункт заблокований силами українських військовослужбовців, окрім шляху, який сполучає його з Донецьком. глава держави запевнив, що українські силовики під час звільнення населених пунктів "роблять усе для того, щоб уникнути жертв серед мирного населення, захистити солдатів, запобігти руйнуванню інфраструктури".

"Ми не застосовуємо артилерії та авіації проти житлових масивів, житлового сектора. І в тій ситуації ми задіюємо інші методи - диверсійної, розвідувальної роботи, щоб витіснити бойовиків із міста", - наголосив П.Порошенко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА