15:15 30.07.2014

СБУ оприлюднила супутникові знімки, що доводять фальсифікацію російською стороною обставин аварії "Боїнга" на Донеччині

2 хв читати
СБУ оприлюднила супутникові знімки, що доводять фальсифікацію російською стороною обставин аварії "Боїнга" на Донеччині

Служба безпеки України оприлюднила супутникові знімки, що свідчать про фальсифікацію Міністерством оборони РФ матеріалів щодо катастрофи малайзійського "Боїнга 777" у Донецькій області.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", на брифінгу в Києві в середу в українській спецслужбі продемонстрували російські та українські фотознімки та провели порівняльний аналіз, який свідчить про підроблення та ретушування фотодоказів, представлених російською стороною.

"Окремо слід зазначити, що військова частина А-0194 - це окремий радіотехнічний батальйон, який було виведено з-під обстрілу сепаратистів до Харківської області. Активних засобів ураження типу "Бук" цей батальйон не мав на озброєнні... На момент терористичного акту (авіакатастрофи "Боїнга" - ІФ) територія військової частини перебувала під контролем терористичних організацій, тому твердження, що на цій території стояли українські "Буки", є повністю сфальсифікованим", - розповів директор департаменту СБУ Віталій Найда.

За словами В.Найди, фотографії, надані російською стороною, були зняті російськими супутниками-шпигунами в інший час, задовго до катастрофи "Боїнга".

Демонструючи низку слайдів, директор департаменту української спецслужби, зокрема, показав схему супутникової зйомки біля села Зарощенське Донецької області.

"Генеральний штаб Збройних сил Російської Федерації визнав це місце як начебто місце розміщення ЗРК "Бук-М1". На російських фотографіях ми бачимо, що сліду заїзду "Бука-М1" на територію, засіяну пшеницею, немає... На фотографіях за 16 липня ми бачимо, що поле повністю скошене, а на російських фотографіях ми бачимо, що поле лише частково скошене, і ця фотографія за 17 липня", - озвучив нюанси В.Найда.

За його словами, це абсолютно повністю доводить, що "російська сторона в максимально короткий час фотомонтажем, ретушуванням сфальсифікувала докази, сфальсифікувала супутникову зйомку для того, щоб відвернути увагу світової спільноти від найбільш реальної версії, від єдиної версії, яку визнають усі, що "Боїнг" "Малайзійських авіаліній" було збито саме пусковою установкою "Бук-М1", яка прибула в Україну з Російської Федерації та перебувала під контролем терористичних організацій".

Як повідомлялося, "Боїнг 777-200" авіакомпанії Malaysia Airlines, що здійснював рейс Амстердам (Нідерланди) - Куала-Лумпур (Малайзія), зазнав аварії на сході України 17 липня. На його борту перебували 298 людей, усі вони загинули.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Пані посол США: Надання ракет ATACMS - іще один сигнал, що наша відданість справі захисту України непохитна

ТЧХУ та працівники "швидкої" надали допомогу постраждалим співробітникам ДСНС у Миколаєві

Українські прикордонники після бою з диверсантами РФ на Сумщині змусили їх відступити

Зеленський у Києві зустрівся з канцлером казначейства Великої Британії Гантом

Російська армія вночі обстріляла Дніпровський район Херсона, ніхто не постраждав - ОВА

Суд заарештував намісника Святогірської лаври на 60 діб

У прикордонних районах Чернігівської, Сумської та Харківської областей за добу зафіксовано 14 обстрілів із боку РФ

На Харківщині в результаті ворожих обстрілів пошкоджено ліцей, селищну раду, житлові будинки, інформації про постраждалих немає

Росіяни вночі обстріляли дві громади Сумської області, зафіксовано 14 вибухів

Асоціації АПК заявляють про підтримку міністра і просять ВАКС врахувати цей факт у слуханні про його арешт і заставу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА