14:53 31.07.2014

Троє українських прикордонників загинули й 11 поранено в ніч на четвер у зоні АТО - РНБО

2 хв читати
Троє українських прикордонників загинули й 11 поранено в ніч на четвер у зоні АТО - РНБО

Троє прикордонників загинули й одинадцять поранено в результаті обстрілу поблизу с. Василівка Донецької області, повідомив спікер інформаційно-аналітичного центру Ради національної безпеки і оборони Андрій Лисенко.

"Уночі російські найманці здійснили потужний обстріл прикордонників поблизу села Василівка. Унаслідок цього загинули троє, поранено 11 прикордонників", - розповів він на брифінгу в Києві в четвер.

Крім того, він розповів, що також уночі з території Російської Федерації на напрямку Войково (РФ) – Колесниківка (Україна) з установок "Град" і артилерії було обстріляно табір зведеного бойового загону угрупування "Північ", розміщеного поблизу Станично-Луганського району. Здійснено близько семи залпів з установки "Град".

Окрім цього, за словами А.Лисенка, в середу також із території Росії з установок "Град" було обстріляно прикордонний пункт пропуску Маринівка.

Водночас він розповів, що РНБО не може підтвердити інформації щодо хімічної атаки Росії проти українських прикордонників у середу в Червонопартизанську Луганської області.

"Наразі цю інформацію перевіряють. Поки що ми не можемо цього стверджувати", - зазначив А.Лисенко.

За його словами, РНБО одразу поінформує, щойно отримає всі відповідні дані.

"Оскільки, якщо це справді сталося, ми будемо вдаватися до інших заходів", - наголосив А.Лисенко.

Крім того, в Держприкордонслужбі агентству "Інтерфакс-Україна" також не змогли підтвердити факт застосування газу проти українських прикордонників, повідомивши, що перевіряють цю інформацію.

У четвер у ЗМІ й соцмережах з'явилася інформація, що до українських прикордонників у пункті пропуску Червонопартизанськ було застосовано хімічну атаку. За інформацією, в середу ввечері з боку Росії почався обстріл українського пункту пропуску, після чого пішов густий і в'язкий дим. У інформації ЗМІ повідомляється, що у прикордонників, які не встигли одягнути протигази, почався сильний спазматичний кашель.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Дніпровському районі внаслідок обстрілу РФ загинув чоловік - ОВА

Зеленський: Путін боїться нас дуже сильно, тому що не впевнений у собі. Упевнені та сміливі люди не погрожують цивілізації ядерною зброєю

Авіація партнерів могла б збивати російські ракети, які летять по Україні та сусідах - Зеленський

Україна в травні-червні має вийти на підписання двосторонніх безпекових угод зі США, деякими країнами Північної Європи та Балтії - Зеленський

Окупанти вдарили по Харкову, постраждалих немає - мер

На відео вбивства поліцейського на Вінниччині присутні військовослужбовці однієї з в/ч Сухопутних військ - Командування

Для України важлива участь Бразилії в першому Глобальному саміті миру - Зеленський

Кількість загиблих унаслідок ворожого обстрілу Вовчанська збільшилася до двох осіб

На прикордонному переході "Рава-Руська - Гребенне" з неділі частково відновлять пропуск вантажівок - Держприкордонслужба

Укргідрометцентр попереджає про сильні дощі та заморозки на заході країни

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА