17:22 31.07.2014

Місія ОБСЄ дісталася місця катастрофи "Боїнга" попри відмову бойовиків гарантувати безпеку експертів

2 хв читати
Місія ОБСЄ дісталася місця катастрофи "Боїнга" попри відмову бойовиків гарантувати безпеку експертів

Група міжнародних експертів місії ОБСЄ прибула на місце катастрофи малайзійського "Боїнга" попри те, що бойовики, які контролюють цю місцевість, відмовилися гарантувати їхню безпеку та супровід.

"31 липня група міжнародних експертів місії ОБСЄ прибула на місце падіння літака. Вони здійснюють загальний огляд території, де знаходяться уламки, з метою організації подальшого розслідування міжнародною місією захисту розслідування під головуванням представників Нідерландів", - повідомляє прес-служба Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства з посиланням на держкомісію з розслідування катастрофи "Боїнга".

У повідомленні зазначено, що раніше, намагаючись потрапити на місце трагедії, експерти місії протягом кількох днів стикалися із провокаціями бойовиків, що мали на меті перешкодити слідчим дістатися туди.

"Сьогодні вранці експерти прибули в м. Дебальцеве, де були попереджені терористами щодо неможливості подальшого просування до місця розташування уламків через бойові дії. Однак інформація щодо бойових дій на цій території була заперечена представниками українських військових", - також зазначено в інформації.

У держкомісії повідомили, що бойовики "відмовилися гарантувати безпеку експертів місії ОБСЄ та відповідний супровід на території, яку вони контролюють". Згодом місія ОБСЄ прийняла рішення продовжити просування до місця трагедії, "незважаючи на потенційну небезпеку на цій території з боку неконтрольованих банд терористів та кримінальних угруповань".

У свою чергу у блозі ОБСЄ в Twitter у четвер удень було викладено фотографію експертів моніторингової місії поблизу місця катастрофи літака.

"Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ досягає місця катастрофи MH17 перший раз майже тиждень, у супроводі чотирьох голландських та австралійських експертів. Використовується новий маршрут для доступу", - йдеться в повідомленні ОБСЄ.

Пізніше було додано новий твіт: "Майже рівно через два тижні після аварії MH17 прибулі члени місії вшанували пам'ять загиблих хвилиною мовчання".

Водночас в. о. віце-прем'єра самопроголошеної "Донецької народної республіки" Володимир Антюфєєв повідомив, що ДНРівці гарантували місії ОБСЄ безпеку. "Вони не лише побували на місці подій, а вже й повернулися назад під нашою охороною", - сказав В.Антюфєєв на брифінгу в Донецьку.

Раніше в четвер міністр закордонних справ Австралії Джулія Бішоп заявила, що перша група міжнародних експертів змогла потрапити на місце катастрофи малайзійського літака "Боїнг 777" у Донецькій області. "Чудова новина - перша голландсько-австралійська група експертів тільки що потрапила на місце катастрофи літака MH17. Нарешті зможе розпочатися робота з репатріації останків наших співвітчизників", - написала Дж.Бішоп у Twitter.

До цього спостерігачі спеціальної моніторингової місії ОБСЄ повідомляли, що спільно з експертами з Австралії та Нідерландів рухалися до місця катастрофи "Боїнга", використовуючи новий маршрут.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Посол України в США: Сенат розпочне розгляд законопроєкту про допомогу Україні о 20:00 за Києвом

У ХАРКОВІ ЧУТИ ВИБУХИ - ВЛАДА

Зеленський розраховує на допомогу Данії в пошуку додаткових систем ППО для Миколаївської області

НАЗК виявило ознаки незаконного збагачення заступника голови Дніпровського РУ ГУНП на 14 млн грн

Європарламент 14-й раз відклав погашення бюджету Ради й Ради ЄС 2022 року, яке раніше відкладали через вимогу надати Україні Patriot

НАТО проведе неформальну нараду глав МЗС країн Альянсу в Празі 30-31 травня

Через обстріл у Козацькому загинула жінка - Херсонська ОВА

Верховна Рада прийняла за основу законопроєкт, що пропонує вдосконалити систему початкової загальновійськової підготовки

Ворог атакував Полтавщину, попередньо, без жертв і постраждалих - голова ОВА

Верховна Рада ухвалила законопроєкт про індивідуальні освітні траєкторії - віцепрем'єр Федоров

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА