19:11 31.07.2014

В інформцентрі РНБО вказують на нову дискредитаційну кампанію проти часткової мобілізації

2 хв читати
В інформцентрі РНБО вказують на нову дискредитаційну кампанію проти часткової мобілізації

Правоохоронні органи України зафіксували сплановану кампанію, спрямовану на дискредитацію чергового етапу часткової мобілізації, зазначив спікер інформаційно-аналітичного центру РНБО Андрій Лисенко.

"У різних регіонах фіксується хвиля дзвінків, публічних акцій, які відбуваються за єдиним шаблоном. Ця компанія координується з Росії, безпосередніми виконавцями є провокатори, які вже неодноразово були помічені у різних містах України на проросійських акціях. Провокатори намагаються спекулювати на почуттях батьків та дружин військовослужбовців, що перебувають у зоні АТО, а також тих, хто буде мобілізований", - розповів А.Лисенко на брифінгу в четвер увечері.

Він звернувся до громадян України з проханням бути уважними, щоб не стати об'єктом спекуляції. "Зараз, коли сили АТО завдяки професіоналізму, мужності та героїзму наших військових демонструють суттєві успіхи, ворог намагається за будь-яку ціну розхитати ситуацію, щоб сповільнити наступ", - сказав А.Лисенко.

Спікер інформцентру запевнив, що нині вживають усіх необхідних заходів, щоб надати підтримку українським підрозділам, які героїчно тримають оборону в прикордонних районах, а також проводиться планова ротація особового складу.

Крім того, в РНБО розповіли про чергову інформаційну атаку російських спецслужб. Так, було поширено чутки про начебто примусовий призов до лав Збройних сил України. Інформаційна провокація була організована за типовою схемою.

"Спочатку через фейкових користувачів у соціальних мережах було поширено брехливі факти про арешти та затримання людей на вулицях. Потім було штучно підвищено рейтинг фейкового месиджу про те, що юнаків призовного віку міліціонери разом із військовими хапають прямо на вулицях, в потягах чи автобусах і одразу відправляють у зону АТО. Після цього через низку проплачених журналістів-пропагандистів це повідомлення використали в засобах масової інформації. Таким чином було створено віртуальну ілюзію правди", - повідомив А.Лисенко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА