11:17 12.08.2014

Гуманітарна допомога з Росії перетне українсько-російський кордон у Харківській області - Кучма

2 хв читати
Гуманітарна допомога з Росії перетне українсько-російський кордон у Харківській області - Кучма

Гуманітарна допомога Луганську, надана Росією під егідою Міжнародного комітету Червоного Хреста (МКЧХ), перетне українсько-російський кордон на митному посту в Харківській області, повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" у вівторок другий президент України Леонід Кучма.

"На засіданні контактної групи в понеділок було вирішено, що гуманітарна допомога пройде через Харківську область, маршрут до Луганська також визначено", - зазначив він.

Л.Кучма наголосив, що "допомогу надаватимуть під егідою Міжнародного Червоного Хреста, а колону супроводжуватимуть представники ОБСЄ".

Засідання контактної групи в понеділок відбулося у форматі відеомосту, в ньому взяли участь представники "ДНР", тоді як "ЛНР" не було представлено на засіданні. "Мабуть, вони не зацікавлені в отриманні цієї допомоги", - заявив Л.Кучма.

Він також наголосив, що до Луганська буде доправлено не лише російські вантажі, а й також "допомогу України, ЄС та США".

"Дуже важливий розподіл цієї допомоги - передусім її мають отримати лікарні, дитячі садки, інтернати, інші люди, які її потребують. Жоден грам не мають отримати бойовики", - наголосив Л.Кучма, зазначивши, що процесом розподілу допомоги керуватимуть представники МКЧК.

Як повідомлялося, автоколона з вантажем гуманітарної допомоги вирушила у вівторок із Наро-Фомінська до південно-західного кордону Росії. В адміністрації Московської області повідомили, що "автоколона доставить жителям Східної України близько 2 тис. тонн гуманітарного вантажу, зібраного москвичами й жителями Московської області".

Гуманітарну допомогу доставлять 280 "КАМАЗів". Серед відправлених вантажів - продовольство, зокрема 400 тонн круп, 100 тонн цукру, 62 тонни дитячого харчування, 54 тонни медичного майна і ліків, 12 тис. спальних мішків, 69 електростанцій різної потужності.

Влада Ростовської області заявила, що автоколона з Підмосков'я прибуде до Ростовської області.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У прикордонних районах Чернігівської, Сумської та Харківської областей за добу зафіксовано 14 обстрілів із боку РФ

На Харківщині в результаті ворожих обстрілів пошкоджено ліцей, селищну раду, житлові будинки, інформації про постраждалих немає

Росіяни вночі обстріляли дві громади Сумської області, зафіксовано 14 вибухів

Асоціації АПК заявляють про підтримку міністра і просять ВАКС врахувати цей факт у слуханні про його арешт і заставу

Унаслідок обстрілів у Херсонській області троє людей отримали поранення

Зранку на Черкащині ППО знищила "швидкісну повітряну ціль", пошкоджено об'єкт критичної інфраструктури, постраждали шестеро людей

У результаті нічних обстрілів у Нікопольському районі пошкоджено газогін, приватні будинки та лінії електропередачі

ЗС України за добу ліквідували 1040 окупантів

За добу окупанти 256 разів обстріляли Запорізьку область, є руйнування

У Середземному морі перебувають два ворожі ракетоносці із залпом до 12 ракет

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА