11:24 13.08.2014

"Укрзалізниця" передала в МВС матеріали службового розслідування щодо закупівлі потягів Hyundai

2 хв читати
"Укрзалізниця" передала в МВС матеріали службового розслідування щодо закупівлі потягів Hyundai

Управління контролю та внутрішнього аудиту "Укрзалізниці" протягом другого кварталу 2014 року провели три контрольні заходи за публікаціями та зверненнями, що містять інформацію про можливі порушення фінансово-господарської діяльності підпорядкованих їй підприємств.

Як повідомив на свій сторінці в мережі Facebook перший заступник голови "Укрзалізниці" Максим Бланк, проведено службове розслідування щодо закупівлі та експлуатації Південною залізницею та ДП "Українська залізнична швидкісна компанія" міжрегіональних швидкісних електропоїздів Hyundai. Матеріали направлено до Головного слідчого управління МВС України.

Проведено службове розслідування щодо укладення Південно-Західною залізницею договорів на екіпірування та миття вагонів із ТОВ "Залізний кулак", "Майстер Клін" та "Розвиток ХХІ століття". Матеріали вже передано до прокуратури.

За даними М.Бланка, проведено розслідування за фактами зловживань начальником вокзалу Київ-Пасажирський під час виплати матеріальних заохочень працівникам, а також обрахувань касирами пасажирів під час продажу проїзних документів.

"Крім того, лише за період із 1 червня 2014 року було скасовано щонайменше два тендери: запасні частини до тепловозів серії 2ТЕ116, 2М62, 2ТЕ10 на 14,205 млн грн; частини залізничних локомотивів, трамвайних моторних вагонів і рухомого складу; кріплення та арматура і їхні частини; механічне устаткування для керування рухом на 34,198 млн грн", - повідомляє М.Бланк.

Окрім іншого, він пише, що якесь ТОВ "Укрбізнесконсалтинг" (Полтава) направило в Антимонопольний комітет України скаргу стосовно тендера, який проводила "Укрзалізниця", із закупівлі послуг з оцінки майна та майнових прав для формування статутного капіталу ПАТ "Українська залізниця".

"Укрзалізниця" оголосила тендер на процедуру оцінки з метою акціонування. Вимоги до оцінювача жорсткі, але конкурс відкритий, прозорий, запрошували всіх охочих. Розкрили пропозиції. Очевидно, що вибір буде здійснено на користь однієї з найбільших світових аудиторських компаній, але з'ясовуємо, що до завершення тендерної процедури компанія з Полтави "Укрбізнесконсалтинг" встигла подати скаргу до Антимонопольного комітету, а комітет прийняв рішення цю скаргу розглянути через місяць", - зазначив перший заступник голови "Укрзалізниці".

Він додав, що це може уповільнити процес реформування залізничної галузі.

Як повідомлялося, великі міжнародні консалтингові компанії Deloitte&Touche, Ernst&Young і Baker Tilly Ukraine беруть участь у конкурсі з оцінки майна та майнових прав для формування статутного капіталу ПАТ "Українська залізниця".

Найнижчу цінову пропозицію подала компанія Baker Tilly Ukraine: без ПДВ - 3,167 млн грн, із ПДВ - 3,8 млн грн.

У свою чергу ціна пропозиції Deloitte&Touche становила: без ПДВ - 12,5 млн грн, із ПДВ - 15 млн грн; пропозиція Ernst&Young: без ПДВ - 14,167 млн грн, із ПДВ - 17 млн грн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

"Укренерго": Ввечері буде застосовано обмеження енергопостачання для промспоживачів і бізнесу в усіх регіонах

ДТЕК відновив електропостачання споживачів Святошинського району в Києві

У Дніпрі затримано жінку, яка намагалася продати свого дворічного сина за 1 млн грн

Харківського підприємця, який передавав росіянам інформацію про дислокацію Сил оборони в регіоні, засуджено до 5,5 року ув'язнення

ВР закликала міжнародні організації активізувати зусилля для звільнення українських журналістів, яких утримує РФ

На Херсонщині доправлено до лікарні жінку, яка постраждала від російського обстрілу, - ОВА

ДБР у Львові затримало військового, який за хабар обіцяв влаштувати мобілізованого до тилової частини

СБУ повідомила про підозру митрополиту Святогірської лаври, який під час літургії передав окупантам позиції ЗСУ

Пил із Сахари дістався території України – Гідрометцентр

"єЧергу" для автобусів запущено на 10 українсько-молдовських пунктах пропуску

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА