20:01 20.08.2014

Артобстріли у двох районах Донецька в середу вдень призвели до загибелі дев’яти людей - міськрада

2 хв читати
Артобстріли у двох районах Донецька в середу вдень призвели до загибелі дев’яти людей - міськрада

У Донецьку в результаті артобстрілів у середу вдень загинуло дев’ятеро жителів, ще 13 осіб поранено, повідомляє сайт міськради.

"У першій половині дня були артобстріли в Петровському (селище шахти Трудовської) та Київському районі (вул. Поліграфічна) міста. На жаль, є жертви серед мирного населення. Семеро людей загинуло в Петровському районі, двоє - в Київському, 13 осіб дістали поранень різного ступеня тяжкості", - ідеться в повідомленні.

Обстановка в Донецьку станом на 18.30 вкрай напружена, зазначають у мерії.

Близько 17.30 артобстрілу знову зазнав Київський район. На вул. Коцюбинського зруйновано будинок, ще в одному виникла пожежа, також пошкоджено газопроводи. Через знеструмлення контактних ліній після артобстрілу призупинено рух трамваїв за маршрутом №1.

Водночас фахівці ПАТ "Донецькміськгаз" відремонтували пошкоджені газопроводи й пустили газ абонентам 61-го будинку приватного сектора на вул. Житня, Старченко, Фінська, Салтикова-Щедріна.

Через напружену ситуацію поблизу шахти Трудовська неможливо розпочати ремонт пошкоджених газопроводів на вул. Раціоналізаторів, Ромоданівській, Гастелло, Каховській, Косарева (загалом 24 вулиці). З метою безпеки було ухвалено рішення відключити газопостачання в цьому районі, без газопостачання наразі 449 будинків приватного сектора та 20 багатоквартирних.

Бригади Донецькобленерго виконують ремонтні роботи, ремонт і заміну ліній електропередач та електрообладнання в Київському (вул. Панфілова), Калінінському, Куйбишевському й Ленінському (мікрорайони "Мирний" і "Блакитний") районах міста. Роботи провадять з метою забезпечення резервного електропостачання споживачів. Без електропостачання наразі три 9-поверхових будинки в селищі Грабарі й шахта "Жовтнева копальня" в Куйбишевському районі, а також 50 приватних будинків у мікрорайоні Лідіївка Кіровського району Донецька.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА