20:12 20.08.2014

Президент Франції висуває ідею провести зустріч глав урядів у "нормандському форматі"

2 хв читати
Президент Франції висуває ідею провести зустріч глав урядів у "нормандському форматі"

Президент Франції Франсуа Олланд запропонував подумати над ідеєю скликання чотиристоронньої зустрічі глав урядів Франції, Німеччини, Росії та України для обговорення шляхів виходу з кризи в Україні.

"Необхідно вести діалог. Я це засвідчив, організувавши першу зустріч між Володимиром Путіним і Петром Порошенком 6 червня в Нормандії. І зараз з'явилася нова можливість розглянути ідею зустрічі на рівні глав урядів України, Росії, Франції, Німеччини, щоб знайти вихід із кризи", - заявив президент Франції в середу в інтерв'ю газеті "Монд".

За словами Ф.Олланда, "це передбачає припинення постачань зброї, припинення вогню, встановлення контролю кордону й налагодження політичного діалогу".

"Ангела Меркель (канцлер ФРН - ІФ) вирушить до України в суботу. Я перебуваю в контакті з російським президентом. Ми говорили 12 серпня, і я йому сказав, що якщо не відбудеться швидкого виходу з кризи, це дуже дорого коштуватиме росіянам як у питаннях економіки, так і в політичному аспекті", - заявив президент Франції.

Він також передбачає можливість уведення додаткових санкцій проти РФ у разі відсутності прогресу в розв’язанні української кризи.

"Введення санкцій було необхідним кроком. І нам будуть потрібні додаткові санкції, якщо ситуація залишиться без змін", - заявив Ф.Олланд.

Президент Франції визнав, що європейські країни зазнають збитків від обмежувальних заходів, які вони ввели проти Росії.

"Санкції впливають як на тих, хто їх вводить, так і на тих, проти кого їх уводять. Для Європи це вибір, з яким вона змирилася", - додав президент Франції, вказавши на важливість надання компенсації європейським аграріям, чию продукцію Росія заборонила ввозити.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти вдарили по Харкову, постраждалих немає - мер

На відео вбивства поліцейського на Вінниччині присутні військовослужбовці однієї з в/ч Сухопутних військ - Командування

Для України важлива участь Бразилії в першому Глобальному саміті миру - Зеленський

Кількість загиблих унаслідок ворожого обстрілу Вовчанська збільшилася до двох осіб

На прикордонному переході "Рава-Руська - Гребенне" з неділі частково відновлять пропуск вантажівок - Держприкордонслужба

Укргідрометцентр попереджає про сильні дощі та заморозки на заході країни

ОК "Південь" сприяє правоохоронцям у затриманні вбивць поліцейського на Вінниччині, підозрювані понад рік не служать у 28 ОМБр

"Укрзалізниця" повертає "Інтерсіті+" в Одесу в тестовому режимі

Віцеканцлер Німеччини Габек відвідав Миколаївську область

В Україні в неділю похолодає, пройдуть дощі

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА