13:17 27.08.2014

До Амвросіївки зайшли 5 БТР і КамАЗ ЗС РФ із живою силою - РНБО

2 хв читати
До Амвросіївки зайшли 5 БТР і КамАЗ ЗС РФ із живою силою - РНБО

Біля селища Побєда Амвросіївського району поблизу Донецька розгорнуто штаб батальйонної тактичної групи Збройних сил РФ, а в м. Амвросіївка зайшло п’ять БТР та один КамАЗ із живою силою, заявляє спікер інформаційно-аналітичного центру РНБО Андрій Лисенко.

"Якщо і ця тактична група заблукала й випадково зайшла на територію України, як і десантники 98-ї дивізії ВДВ, нам залишається нагадати, що повернутися до Росії вони можуть, тримаючись напряму прямо на схід", - сказав він на брифінгу в Києві в середу.

За словами А.Лисенка, обстріли української території з боку РФ тривають, зокрема, у вівторок, окрім Новоазовська, вівся артилерійський обстріл блокпостів підрозділів Держприкордонслужби та ЗСУ в районі сіл Колесниківка та Юганівка Станично-Луганського району Луганської області.

Спікер інформаційно-аналітичного центру РНБО також розповів, що у вівторок було зафіксовано порушення повітряного простору України армійською авіацією Збройних сил РФ у районі с. Червоний Чабан Каланчацького району Херсонської області. "Було виявлено заліт до 500 м із території АРК на материкову частину України трьох вертольотів РФ, які провели розвідку вздовж кордону та повернулися назад", - розповів А.Лисенко.

За його словами, РФ продовжує нарощувати свою військову присутність на кордоні з Україною, зокрема, протягом минулої доби військова техніка ЗС РФ зосередилася в прикордонних з Україною районах Ростовської області. Водночас відзначається зменшення військової присутності підрозділів росіян військових у прикордонних районах Бєлгородської, Курської, Воронезької та Брянської областей.

"Російські військові обладнують позиції в районі м. Джанкой та на півночі тимчасово окупованого Криму. Серед місцевого населення поширюється інформація про можливі військові дії", - зазначив А.Лисенко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Дніпропетровській області сили ППО ввечері збили ще один російський безпілотник "Орлан-10"

Сенат США підтримав розгляд законопроєкту про допомогу Україні, Ізраїлю і Тайваню за скороченою процедурою

Приймання заяв про вчинення консульських дій від чоловіків мобілізаційного віку продовжиться 18 травня з урахуванням нових вимог законодавства

Microsoft і Coca-Cola уклали угоду, яка фокусується на можливостях ШІ

ВР не розглядала законопроєкту про застосування англійської мови у вівторок через резонанс норми про дубляж

У Національному музеї "Чорнобиль" розпочала роботу сервісна зона для відвідувачів

Зеленський провів кілька нарад щодо організації інавгураційного Саміту миру

Зеленський повідомив, що на підприємствах українського ОПК задіяно щонайменше 300 тис. співробітників

Українська авіація за добу завдала ударів по 15 місцях скупчення окупантів - Генштаб ЗСУ

ЗС України відбили 59 атак окупантів за добу на шести напрямках

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА