17:45 27.08.2014

Льотчицю Савченко етапують до Москви для психіатричної експертизи

3 хв читати
Льотчицю Савченко етапують до Москви для психіатричної експертизи

Українську льотчицю Надію Савченко найближчим часом етапують до Москви для психіатричної експертизи, повідомив один з адвокатів українки Марк Фейгін.

"Найближчим часом Надію Савченко помістять на місяць в інститут ім. Сербського на судову психолого-психіатричну експертизу", - написав він на своїй сторінці в мережі Twitter у середу.

Інший адвокат льотчиці Микола Полозов написав у мережі Twitter, що на стаціонарі доступ адвокатів до Надії буде неможливим упродовж місяця. За його словами, слідство відмовилося проводити амбулаторну експертизу у Воронежі, де в СІЗО перебуває українська льотчиця.

Він також повідомив, що в четвер захист подасть скаргу на продовження терміну тримання під вартою Надії Савченко.

Н.Полозов зазначив, що Н.Савченко побоюється, що перебування в закритому стаціонарі без доступу адвокатів використають, аби чинити тиск на неї.

Крім того, М.Фейгін повідомив, що Воронезький слідчий комітет відмовив захисту в порушенні кримінальної справи за ст. 126 КК РФ (викрадення людини). "Таким чином, вони вважають, що її не викрадали", - написав адвокат.

Як повідомлялося, суд у Росії продовжив термін тримання під вартою української льотчиці Н.Савченко до 30 жовтня 2014 року.

31-річний льотчик Н.Савченко воював на сході України у складі добровольчого батальйону "Айдар" і в червні потрапила в полон до ополченців під містом Щастя Луганській області. 8 липня вона виявилася в Росії у Воронезькому СІЗО.

Таким чином, суд задовольнив клопотання слідства, яке просило продовжити термін тримання під вартою українській льотчиці на 2 місяці.

31-річна льотчиця Н.Савченко воювала на сході України у складі добровольчого батальйону "Айдар" і в червні потрапила в полон до ополченців під містом Щастя Луганської області. 8 липня вона опинилася в Росії у Воронезькому СІЗО.

Як стверджують у Слідчому комітеті РФ, Н.Савченко перетнула кордон із Росією без документів під виглядом біженки, її затримали в одному з населених пунктів для ідентифікації особи, після чого з'ясувалося, що вона є підозрюваною у справі про вбивство російських журналістів Ігоря Корнелюка й Антона Волошина під Луганськом. 9 липня їй було офіційно висунуто звинувачення в пособництві у вбивстві.

Новоусманський районний суд на засіданні 2 липня обрав щодо Н.Савченко запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Цей захід підтвердив Воронезький обласний суд. Термін арешту збігає 30 серпня.

Н.Савченко не визнає провини й заявляє, що її викрали з території України.

Президент України Петро Порошенко доручив Генеральній прокуратурі та Службі безпеки перевірити обставини вивезення Н.Савченко з України на територію Російської Федерації. Крім того, П.Порошенко доручив МЗС із залученням інших держорганів вжити усі заходів для безумовного звільнення російською стороною української льотчиці з-під варти й повернення її до України.

31 липня адвокат Н.Савченко Марк Фейгін повідомив, що Слідчий комітет Росії організував дослідчу перевірку за заявою льотчиці Надії Савченко про її викрадення на території України.

П.Порошенко ‏нагородив Н.Савченко орденом "За мужність".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Дощова погода в Україні в п'ятницю збережеться, у суботу опадів не прогнозують

Аграрні асоціації попросили ВАКС узяти міністра агрополітики на поруки

Окупанти обстріляли село на Харківщині, поранені двоє пенсіонерок

Майже дві третини українців вважають демократію найкращою системою правління, це шостий показник серед досліджуваних країн - опитування

Українська ППО збила російську ракету в Криворізькому районі

Унаслідок обстрілу Сміли постраждали шість осіб - ДСНС

Умєров і помічник генсека НАТО обговорили ситуацію на полі бою і кроки на шляху до членства України в Альянсі

Двоє людей загинули, одна людина дістала поранень унаслідок вибуху в пункті прийому металобрухту на Львівщині

Рада підтримала в першому читанні законопроєкт про створення Держреєстру постраждалих від агресії РФ

ДБР з'ясовує обставини вибухів у Миколаєві, внаслідок яких загинули двоє військових і травмувалися п'ятеро рятувальників

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА