20:25 28.08.2014

Глава Міненерговугілля України обговорив із послом та заступником секретаря США можливість постачання вугілля американськими компаніями

2 хв читати
Глава Міненерговугілля України обговорив із послом та заступником секретаря США можливість постачання вугілля американськими компаніями

Міністр енергетики та вугільної промисловості Юрій Продан обговорив із представником Міністерства торгівлі США Метью Мюрреєм та послом США в Україні Джеффрі Пайєтом можливість постачання до країни вугілля або заміщального палива американськими компаніями.

Згідно з повідомленням прес-служби міністерства, в зустрічі в Києві в четвер також брали участь перший заступник глави Міненерговугілля Юрій Зюков, представники НАК "Нафтогаз України".

За словами М.Мюррея, на сьогодні є пропозиції від американських компаній щодо постачання в Україну вугілля необхідних марок. Він також відзначив значний потенціал обох країн у розвитку співпраці в енергетичній сфері та за іншими напрямами - видобуток вуглеводнів, ядерна енергетика тощо.

На прохання американської сторони Ю.Продан поінформував про стан та перспективи продовження переговорів у форматі Україна-ЄС-РФ щодо постачання природного газу в Україну та до країн ЄС.

Як зазначив посол США в Україні, США і надалі підтримуватимуть Україну в здійсненні заходів, що сприяють посиленню енергетичної безпеки країни.

Сторони погодили подальші спільні дії з вищезгаданих напрямів.

Як повідомлялося, через тривалі бої в Донецькій і Луганській областях та зруйновану інфраструктуру українські ТЕС відчувають дефіцит вугілля марки "А". За даними Міненерговугілля на 22 серпня, поточних запасів вугілля вистачить для роботи електростанцій на період від 11 до 50 днів, у зв'язку з чим Україна розпочинає імпорт вугілля.

За даними міністерства, паливо може надійти з Нової Зеландії, Австралії і, можливо, із США.

Запаси вугілля на складах ТЕС України за тиждень із 18 по 25 серпня скоротилися 107,1 тис. тонн, або на 4,7%, - до 2 млн 162,43 тис. тонн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Основні наступальні сили на Авдіївському напрямку ворог сконцентрував на Семенівці - 3 ОШБр

Шмигаль: Можу сказати, що ми точно маємо прогрес щодо зняття блокади на кордоні з Польщею

Туск: Немає такої сили у світі, яка могла б підірвати нашу дружбу і солідарність з Україною

Окупанти обстріляли Моначинівку Харківської області, загинула мирна мешканка

Рада провалила голосування щодо трьох постанов, зокрема про права військовослужбовців і поліцейських на соціальний захист

Кличко зустрівся з мером Парижа в Києві

Президент Філіппін пригрозив Китаю контрзаходами у відповідь на дії в Південно-Китайському морі

Зеленський представив Службі зовнішньої розвідки нового керівника - Олега Іващенка

У пункті пропуску "Угринів-Долгобичув" орієнтовно до 2 квітня знято блокаду пропуску вантажівок в обох напрямках

СБУ затримала "крота" ворожої розвідки - посадовця Київської ОВА, який під виглядом капелана мав намір шпигувати за десантниками ЗСУ в Києві

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА