14:47 29.08.2014

Щонайменше 2593 людини загинули внаслідок бойових дій на сході України за 4,5 місяця - доповідь Управління Верховного комісара ООН із прав людини

2 хв читати
Щонайменше 2593 людини загинули внаслідок бойових дій на сході України за 4,5 місяця - доповідь Управління Верховного комісара ООН із прав людини

Щонайменше 2593 людини загинули внаслідок бойових дій на сході України в період із середини квітня по 27 серпня 2014 року, зазначено в новій доповіді, оприлюдненій у п'ятницю Управлінням Верховного комісара ООН з прав людини.

"Якщо на початку конфлікту щодня гинуло в середньому 11 людей, то за останній період у середньому щодня гине вже 36 осіб, а за останні десять днів ця кількість ще більше зросла", - сказав помічник генсека ООН з прав людини Іван Шимонович на прес-конференції в Києві в п'ятницю.

Він наголосив, що виключно військовими методами не можна вирішити ситуацію на сході України, а те, що кожна сторона збільшує свою силу шляхом мобілізації, нарощування потужнішого озброєння, допомоги ззовні, призведе лише до збільшення кількості жертв.

І.Шимонович зазначив, що в доповіді, яка охоплює період із 16 липня по 17 серпня, висловлюється глибока стурбованість у зв'язку із загибеллю та пораненням жіночого населення на сході України, яке проживає в населених пунктах на території конфлікту або намагається втікати від бойових дій, використовуючи коридори, визначені для цього.

Зокрема, у звіті представник ООН звертає увагу на те, що так звані безпечні коридори для евакуації мирного населення проходять через райони, де точаться бойові дії, "в результаті цивільні особи, які користуються цими коридорами, гинуть або дістають поранень", йдеться у доповіді.

Крім того, зазначено, що попри виїзд із Донецька та Луганська понад половини населення заходи з евакуації людей найуразливіших категорій з районів бойових дій були недостатніми та запізнілими. Евакуація багатьох дітей до інших регіонів України була заблокована незаконними збройними формуваннями.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА