18:04 30.08.2014

Баррозу заявляє про зростання українського імпорту в країнах ЄС на 14%

1 хв читати
Баррозу заявляє про зростання українського імпорту в країнах ЄС на 14%

Президент Єврокомісії Жозе Мануель Баррозу відзначає позитивний вплив низки заходів, вжитих Єврокомісією для надання підтримки економіці України.

Про це він сказав журналістам у суботу після зустрічі з президентом України Петром Порошенком у Брюсселі, нагадавши, що пакет заходів допомоги на загальну суму в EUR11 млрд Єврокомісія схвалила ще у березні цього року.

Одним із дієвих механізмів допомоги президент ЄК назвав уведені з 15 травня односторонні торговельні заходи, що передбачають скасування 98% імпортних мит на українські товари в ЄС.

"Односторонні торговельні заходи, запропоновані Єврокомісією, привели до зростання на 14% постачання українських товарів до ЄС за останні місяці", - сказав Ж.М.Баррозу.

Він також нагадав, що Єврокомісія створила групу підтримки для забезпечення допомоги українському уряду у проведенні необхідних реформ.

Ж.М.Баррозу нагадав, що перед Києвом стоять важливі завдання, і в здійсненні економічних реформ, і політичних, і насамперед конституційної, а також дій з децентралізації влади.

"Ми очікуємо, що майбутні вибори допоможуть пришвидшити такі реформи", - сказав він.

Ж.М.Баррозу також нагадав, що Єврокомісія готова надати допомогу в організації наприкінці цього року конференції донорів для України, яка має включати, зокрема, питання реконструкції зруйнованої інфраструктури східних регіонів країни.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА